Uncategorized

Kerstboom eruit, goedkope plant erin

Het is 2020! Het jaar is omgevlogen, het jaar waarin ik ben begonnen met deze blog en ik hoop er nog veel te mogen schrijven in het nieuwe jaar! Voor jullie de allerbeste wensen en ik hoop dat 2020 een mooi jaar mag worden voor jullie allemaal!

Kerstboom eruit

Op 1 januari gaat hier alle kerstversiering weer naar zolder. Ik had het al eerder willen opruimen, maar heb me nog even ingehouden. Wat heerlijk vind ik dat als alles weer normaal is in huis. Maar toch als die kerstboom eruit is laat dat altijd maar een lege plek achter, dus in het is ineens een kale bedoening in huis. Herkenbaar?

Al gevolg daarvan gaan de meeste mensen hup naar de woonboulevard of naar het eerste de beste groencentrum om planten te gaan kopen. Leuk natuurlijk, maar december was al zo’n dure maand. Er zijn ook goedkopere manieren om die kale bedoening in huis op te vullen!

Plantenasiel

Breng eens een bezoekje aan een plantenasiel. Een plantenasiel?? Ja, serieus die bestaan! Hier worden planten opgevangen en goed verzorgt, als die eenmaal goed aangesterkt zijn kan jij zo’n plant adopteren voor een klein bedrag. Hier vind je een overzicht van alle plantenasiels in Nederland en België.

aronskelk, calla, kamerplant, urbanjungle, kerstboom eruit, goedkope plant erin

Marktplaats

Ook op Marktplaats worden regelmatig planten en stekjes aangeboden. Tip: maak een zoekopdracht aan, zodat je dus een berichtje krijgt als er weer planten aangeboden worden! Ik kocht laatst zelfs een plantentafeltje en kreeg de plant er gratis bij!

plantenhoek, hersthoorn, asparagus, kamerplant, urbanjungle, kerstboom eruit, goedkope plant erin

Ruilen

Waarom zou je geen planten ruilen? Misschien is je vriendin, tante of buurvrouw wel uitgekeken op haar plant. Als je een goede ruil doet heb je bovendien dus allebei weer iets nieuws! Weet je niemand? Misschien is dan een berichtje op Facebook een idee of kijk eens op Facebook bij ruil- en verkoophoeken. Er zit er vast en zeker 1 bij die in jou buurt is!

Supermarkt

Toch liever een nieuwe plant? Misschien kun je eens kijken bij de Lidl of Aldi daar hebben ze ook regelmatig leuke plantjes staan voor leuke prijzen!

monstera, monstera deliciosa, kamerplant, urbanjungle, kerstboom eruit, goedkope plant erin

Nou, dus gauw die kerstboom eruit en een goedkope plant erin! Ik hoop dat je met deze tips een mooie groene vriend kunt scoren!

Groene groetjes,

Joanike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *