Kimberley Nijzink

Plantfan Interview met Kimberly van jngl.nl

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Vertel, wie ben je & wat doe je?

Mijn naam is Kimberly Nijzink en ik ben medeoprichter van kamerplanten webshop jngl.nl. Hier verzorg ik de technische werking van de webshop maar ben ik ook het eerste aanspreekpunt voor vragen en advies over planten.

Nadat ik een stekje van een pannenkoekplant cadeau kreeg van een vriendin ben ik in de plantenwereld gevallen. Voor je het weet staat je hele appartement vol met plantjes. Ik vond het erg leuk om vriendinnen stekjes van mijn pannenkoekenplant cadeau te doen en zo kwam ik er achter dat ik ook een webshop in planten wilde beginnen.

Kimberley Nijzink, jngl.nl, blog interview, ananasplant
Kimberley Nijzink, het gezicht achter de kamerplanten webshop jngl.nl
Wat maakt jou webshop uniek?

Naar mijn mening moet een webshop zich onderscheiden met service. Iedereen kan bij een kweker planten inkopen maar hoe gaan ze ermee om als er wat fout gaat? En ik vind dat een webshop zich echt kan onderscheiden in service! Wat als de consument bijvoorbeeld een plant binnen krijgt van de kweker die er niet uitziet zoals ze hadden gehoopt? Dan gaan wij aan de slag om ervoor te zorgen dat onze klant tevreden is.

We doen ook erg ons best om klanten goed te adviseren en helpen een plant te kiezen maar zijn ook beschikbaar voor meer informatie over bijvoorbeeld het stekken van je planten. We zijn er mee bezig om onze website uit te breiden met veel informatie over de planten, zodat je precies weet hoeveel water ze moeten krijgen, of ze geschikt zijn voor je katten en waar je hem bijvoorbeeld neer moet zetten.

Om wat terug te doen zijn we ook gestart met een boomplantactie. Voor elke gekochte kamerplant laten wij via stichting One Tree Planted een boom planten. Zo vergroenen we niet alleen je woonkamer maar doen we ook wat terug voor de natuur.

In de toekomst willen wij graag meer exclusieve planten en stekjes kunnen aanbieden door kwekers en kopers bij elkaar te verbinden. Voor een Philodendron Gloriosum betaal je snel € 100+ wat natuurlijk niet voor iedereen betaalbaar is. Door particuliere kwekers met de kopers te verbinden haal je een schakel weg en dan kunnen wij de kosten voor de consument naar beneden brengen.

Wat maakt het ondernemen nou zo leuk?

De vrijheid om ‘s ochtends zelf te bepalen waar je die dag aan gaat werken is heerlijk. Net als je planten zien bloeien geeft het veel voldoening om elke dag je onderneming een beetje beter te maken. En niets is leuker dan een melding binnenkrijgen van een nieuwe bestelling! En oja… geen baas die je verteld wat je moet doen 😉

Welk product en/of plant uit je webshop is jou favoriet?

De Ananasplant is één van mijn favorieten en bewijst dat kamerplanten echt niet saai hoeven te zijn. Het kleine ananasje tovert altijd een glimlach op mijn gezicht en is daarom ook mijn favoriet om cadeau te geven, ik hoef nooit meer na te denken wat ik weer moet kopen als er vriendinnen jarig zijn 🙂 Daarnaast is het ook mijn favoriet omdat hij geschikt is voor huisdieren, daar zijn mijn twee katten ook erg blij mee.

blog interview, ananasplant
Waar ben je het meest trots op?

De website! Het is een eigen ontwerp, we zijn vanaf een blanco vel begonnen. Veel onderzoek gedaan over hoe het er uit moet komen te zien en ik ben heel erg trots op het eindresultaat. Met de feedback van klanten is het leuk om de website steeds te blijven optimaliseren. 

Ik ben er erg trots op dat de stap is genomen om de uitdaging aan te gaan met een webshop met kamerplanten! In een volle markt blijft onderscheiden moeilijk, maar met hard werken verwacht ik waarde toe te kunnen voegen en zo klanten te kunnen bereiken. Het blijft spannend óf het een succes wordt, maar daar gaan wij ons in ieder geval hard voor inzetten.

Wat ben je over 10 jaar aan het doen?

Het doel is om uiteindelijk eigen kassen te gaan vullen met exclusief assortiment met daarnaast samenwerkingen met particuliere kwekers voor een gevarieerd aanbod. Er zijn zoveel leuke planten te ontdekken over de hele wereld, maar helaas zijn deze nog niet allemaal gemakkelijk te verkrijgen.

Welke plantentip moeten wij echt weten?

Heel veel mensen vergeten dat je ook in de badkamer leuke planten kunt neerzetten. Bijvoorbeeld de ZZ plant, Graslelie of een Sansevieria kunnen perfect overleven in de badkamer.

Dat geeft ook wat kleur en natuur aan je badkamer! Planten die weinig licht nodig hebben kunnen perfect in de badkamer staan, waar vaak maar een klein raampje beschikbaar is. Door de vocht in de badkamer van het douchen hoef je de plant ook niet vaak water te geven, af en toe even voelen of hij niet te droog is is voldoende.

blog interview, pannenkoekenplant, pilea peperomioides
Welke mooie groene plekjes moeten we echt een keer bezoeken?

Hortus Botanicus Amsterdam! Bij jullie vast al bekend, maar deze locatie heb ik vorig jaar pas ontdekt omdat mijn broer hier foto’s heeft laten nemen voor zijn bruiloft. Sindsdien ben ik verliefd op dit plekje! De bruiloft was in oktober 2019 en ik ben er sindsdien denk ik al vijf keer naar toe geweest. 

Wat is je favoriete quote?

Een Chinees spreekwoord zegt: het beste moment om een boom te planten was 20 jaar geleden. Het op één na beste moment is: vandaag.

Het is makkelijk om dingen uit te stellen of denken had ik dat maar eerder gedaan. Maar als je kleine stapjes neemt en gewoon begint, bereik je veel meer! Of je nou gitaar wilt leren spelen, of je eigen webshop wilt beginnen: begin!

Waar kunnen we jou vinden?

Social is niet mijn sterke kant, maar met jngl zijn wij te vinden via @jnglnl. Zo zie je maar weer dat mijn specialiteit bij de websites ligt 🙂 

Dankjewel Kimberley, voor een kijkje achter jou schermen! Wil jij ook graag geïnterviewd worden door Mevrouw Monstera? Stuur dan zeker een berichtje naar mevrouwmonstera@kpnmail.nl!

Meer Plantfan Interviews lezen? Klik hier!