partneringroen

Plantfan Interview met Partners in Groen

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

In Plantfan Interview gaat Mevrouw Monstera regelmatig plantparents, plantgekkies oftewel crazy plantlady’s interviewen. In deze Plantfan Interview het woord aan de dames van Partners in Groen!

Vertel, wie zijn jullie & wat doen jullie?

Wij zijn Marijke en Eline.

Zo’n 8 jaar geleden hebben wij elkaar leren kennen via ons werk in de gehandicaptenzorg. In eerste instantie was er niet meteen een vriendschappelijke klik. Maar binnen onze werkplek destijds werkte we vaak erg intensief samenwerken, je hebt elkaar écht nodig om een dienst goed door te komen. We maakte veel hilarische dingen mee waardoor er langzaam een hechte vriendschap is ontstaan. Ondertussen zijn we beide uitgevlogen naar een andere werkplek binnen de organisatie maar de vriendschap is blijven bestaan.

blog interview, partners in groen, plantparents, plantgekkies, crazy plantladies
Marijke & Eline
Met welke kamerplant is het allemaal begonnen?

Marijke; Eigenlijk is het met ecosystemen begonnen. Eline wilde meer groen in huis toevoegen maar vanwege het hebben van toen nog twee jonge katten was dat niet het beste idee van Nederland. Hierop had ze een aantal vriendinnen gevraagd om samen met haar een workshop ecosystemen maken te volgen. Ik ben uiteindelijk mee gegaan… Eline; Als Marijke eerlijk is deed ze dat alleen maar om mij een plezier te doen 🤣

Maar ze ging toch mee en was net als ik meteen verkocht. Zo zijn we ook ecosystemen gaan maken voor vrienden en familie en soms zelfs op verzoek voor onbekende. De plantjes die geen plekje kregen in een ecosysteem en dus overbleven bewaarde we in eerste instantie voor nieuwe ecosystemen totdat we merkte dat we ook deze in leven konden houden buiten een fles! En zo ontstonden langzaam onze eigen urban jungles in huis. Ondertussen zijn de katten ook wat ouder en blijven ze gelukkig van de planten af. 😅

Marijke; Ik vervloek Eline soms nog wel eens voor deze hobby. Zeker als ik last heb van ongedierte, ik een plant zie die ik heel graag wil maar echt te duur is of m’n wishlist oneindig lang blijft. 🤣

Welke kamerplant is jullie het meest dierbaar?

Eline; Phoe, moeilijk! Ik kan niet kiezen hoor.. Ondertussen heb ik al een aantal pareltjes staan. Maar als ik echt moet kiezen. Ga ik voor mijn Monstera Thai Constellation en mijn Monstera Variegata.

Marijke; Dierbaarste, oef moeilijk! Ik kreeg van m’n moeder een pannenkoeken plantje in de tijd dat we begonnen met ecosystemen, die werd bij haar te groot. Later heb ik een stekje van die pannenkoek weer aan m’n moeder gegeven.

Meest bijzondere plant is denk ik toch m’n alocasia amazonica. Deze plant was van mijn oma, en zoals vaker bij oudere mensen stond de verwarming bij oma altijd op standje sauna, iets wat zonder hoge luchtvochtigheid niet door de amazonica in dank wordt afgenomen, resultaat; een treurig plantje met 1,5 blad.. Met alle liefde heb ik de plant meegenomen en met de juiste verzorging en een flinke dosis is de plant weer helemaal opgebloeid. Het laatste blad is zelfs ruim 25 cm!

blog interview, partners in groen, plantparents, plantgekkies, crazy plantladies
De mooie Monstera Thai Constellation van Eline
Waar kopen jullie het liefst jullie kamerplanten en waarom?

Het liefst natuurlijk in de winkels, want daar kan je dan zelf de plant uitkiezen. De plant in levende lijve zien geeft toch wat extra’s. Maar ja, met zo’n groeiende planten hobby ontkomen we er eigenlijk  niet meer aan ook online te shoppen. Dan zijn meergroeninhuis, casabotanica en onlinebabyplants wel favoriet.

Wat is het hoogste bedrag wat je ooit aan een plant uitgegeven hebt?

Eline; Het hoogte bedrag voor mij is €125,- Dat is nog niet zo heel lang geleden. We zagen de Monstera Thai Constellation bij Intratuin Breda staan. En die staat echt al een hele tijd op m’n wensenlijstje.. In eerste instantie liet ik hem staan, maar na een extra rondje lopen en piekeren heb ik hem toch meegenomen. De verkoopster bij de kassa vroeg zelfs, klopt deze prijs wel… Shit had ik toch kunnen afdingen 🙈

Marijke; het meeste dat ik betaalde voor een plant was €95,-. Voor m’n monstera borgisiana variegata, een koopje 😱😂 want ‘Lucas’ was bij aanschaf al ruim een meter hoog! (Lucas werd zijn naam, mijn duurste plant was ook de eerste plant die een eigen naam kreeg hier in huis)

blog interview, partners in groen, plantparents, plantgekkies, crazy plantladies

Welke plantentip moeten wij echt weten?

Eline/Marijke; Als mensen ons deze vraag stellen, is het ons antwoord unaniem: zet ze op substraat! Dit heeft onze hobby zoveel meer plezier gegeven. Marijke gebruikt Vulkastrat en Eline gebruikt Lechuza Pon. Wat een verademing om geen rouwvliegjes meer te hebben en zo’n feest om te zien hoe goed onze planten het hierop doen!

Al een insectenplaag gehad?

Ja die hebben we zeker, wat een nachtmerrie. Letterlijk en figuurlijk want we hebben er ook echt over gedroomd. Eerst hebben we beide spint gehad, maar daar waren we gelukkig zo vanaf. Toen we tripsen kregen ontstond er toch wel een lichte paniek. Eline moest sowieso al niets hebben van beestjes enz. en nu moest ik ze aanraken.. bah! Eerst hebben we welbekende spray van Ecostyle gebruikt. Later hebben we toen we via Instagram andere planten lovers (bij “meet the Greenies” van @greeny_lab) ontmoet. En een bestrijdingsmiddel van iemand overgekocht dat uit Rusland komt. Nou dat was onze redding. Binnen no time geen tripsen meer. 

Maar we vinden het spannend blijven hoor.. Soms kan je zo lang naar een blad staren dat je ineens denkt iets te zien bewegen terwijl dat niet zo is. 🙈

blog interview, partners in groen, plantparents, plantgekkies, crazy plantladies
Eline wordt heeeeel blij van planten!

Wat is jullie ergste plantenblooper?

Marijke; of het een echte plantenblooper is weet ik niet.. maar ik had m’n “pride and joy”; een mooie oude groene gistfles van 54l via mp op de kop getikt en omgetoverd tot een prachtig ecosysteem.. hier is toen een bloempot op gevallen (plankje waar die op stond brak af..) hierdoor braken mijn ecosysteem én hart in 100 stukjes 😭.. auw auw auw, daar baal ik nog steeds wel eens van!

Afgelopen zomer zijn wij met een aantal mede plantengekkies naar de Botanische tuin in Utrecht geweest! We willen er graag nog meer bezoeken. In dat soort tuinen gaan onze hartjes toch wel wat sneller kloppen…

Wat is jullie favoriete quote?

Eline; Not plant related; Everything happens for a reason. 

Marijke; “If nothing goes right, turn left”

Waar kunnen we jullie vinden?

Wij zijn te vinden op Instagram; @partnersingroen

 

Dankjewel Eline & Marijke! Wat heerlijk om verhalen te lezen van andere plantgekkies! Ga deze dames zeker volgen op Instagram om niks van hun plantenavonturen te missen!

Heb jij ook zo veel te vertellen over je planten en zou je ook geïnterviewd willen worden door Mevrouw Monstera? Leuk! Stuur dan een mailtje naar mevrouwmonstera@kpnmail.nl!

Meer Plantfan Interviews lezen? Klik hier!