Tegenwoordig zijn er overal wel apps voor, ook voor het verzorgen van je kamerplanten! Of je nu op zoek bent naar een app die je een watergeef-seintje geeft of ben je de naam kwijt van een groene vriend? Geen probleem daar zijn dus allemaal handige apps voor. De beste en fijnste en natuurlijk gratis apps voor kamerplanten heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.
Plantsome
De app Plantsome van de gelijknamige kamerplanten webshop is dus een hele handige en uitgebreide verzorgingsapp. Je kan al je kamerplanten erin zetten en zelfs een koosnaampje geven. Je geeft aan hoe groot ze zijn en hoeveel zonlicht ze krijgen. Wanneer je plantjes dorst of voeding nodig hebben krijg je een melding. Heb je je taak gedaan? Dan kan je deze afvinken! Ook kan je allerlei informatie opzoeken over je kamerplant. Al met al een hele handige app!
Intratuin
Ook de Intratuin heeft een handige app. Je kunt er allerlei blogs lezen over plantenverzorging, producten bestellen in de webshop. Maar onder het kopje planten kun je al je planten invoeren, de hoogte van je plant aangeven en waar hij staat. Je krijgt dan een melding wanneer hij weer water of voeding nodig heeft. Kom je vaak bij de Intratuin? Dan is het ook leuk om met deze app te sparen voor voordeelcoupons. Het enige wat je hiervoor hoeft is iedere week het plantje ‘Leafy’ verzorgen in je app.
Pokon
Het merk Pokon kennen we allemaal wel van de zakken potgrond en plantenvoeding. Ook dit merk heeft een handige app ontwikkelt o.a. voor je kamerplanten. Als je de app opent krijg je de nieuwste blogs en video’s te zien. Ook handig is de potgrondcalculator, die voor jou berekent hoeveel potgrond je nodig hebt als je je groene vriend wilt gaan verpotten. En net als in de bovenstaande apps krijg je een melding wanneer jou ingevoerde kamerplanten weer water of voeding nodig hebben. Wat ook fijn is in deze app is dat er een community is waar je allerlei plantenvragen kunt stellen.
Plantnet
Om je groene vriend goed te kunnen verzorgen moet je natuurlijk wel zijn naam weten! En het gebeurt weleens dat je een plant krijgt van iemand zonder etiket of een stekje. Om erachter te komen om welke plant het gaat kan je de app Plantnet gebruiken. Je maakt een foto van je plant en je krijgt dan meerdere namen te zien om welke plant het kan gaan. Met deze namen kan je dan weer verder onderzoek doen. Zelf heb ik deze app ook standaard op m’n telefoon staan, het is namelijk ook erg leuk om in de natuur namen van plantjes en bloemen op te zoeken! Andere soortgelijke plant identifier apps zijn: Plantsnap en Picture This
Lux Light meter
De ene kamerplant wil in de volle zon en de ander weer op een halfschaduw plekje. Als je graag wilt weten wat de beste plekjes zijn voor jou kamerplant, kan je de Lux Light Meter app gebruiken. Met deze app meet je de hoeveelheid licht op de plaats waar jou plant staat. Over dit onderwerp heb ik een uitgebreide blog geschreven, dus als je hier graag meer over wilt weten klik dan hier.
BotanIQ
Een andere plantcare app is BotanIQ. Met deze app kan je planten identificeren, ontdekken en verzorgen. Om de juiste verzorgingstips te geven kun je je kamerplanten per ruimte indelen. Ook kan de app op basis van jouw voorkeuren, geschikte planten voorstellen voor jou ruimte. Weet je niet welke plant je hebt? Gebruik dan de handige plantscanner. En ook heel leuk is, dat je een wishlist kan maken van de kamerplanten die je graag nog zou willen.
Hartstikke fijn natuurlijk al die apps voor kamerplanten die je een geheugensteuntje geven, toch probeer ik het zelf ook een beetje op gevoel te doen. Als ik zie dat de grond erg droog is geef ik gewoon eerder water. En ik hou m’n vriendjes natuurlijk goed in de gaten!
Het is natuurlijk ook een beetje uitproberen welk app jullie zelf het fijnst vinden of misschien gebruik je gewoon liever een agenda of een planner. Zelf heb ik een Urban Jungle Planner ontworpen die er ook nog eens leuk uit ziet!