Hangplanten voor binnen

Deze 7 hangplanten voor binnen zijn echte blikvangers

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Heb jij planteninspiratie nodig nu de kerstboom de deur uit is? Ga voor een hangplant! Deze 7 hangplanten voor binnen zijn echte blikvangers en zorgen voor een fijn sfeertje in je huis! En deze zijn ook nog eens heel makkelijk te verzorgen. Wist je trouwens dat ze ook goed zijn voor de akoestiek?

En omdat zo’n mooie hangplant ook een kekke hanger verdiend, laat ik je hieronder zien hoeveel mooier ze ogen in de HAPPY CIRCLE Original. Ze omcirkelen als het ware de hangplant, waardoor ze er nog stijlvoller bij hangen of staan, want je kunt een hangplant ook heel tof langs een kast laten groeien of op een tafeltje zetten. Lees gauw verder en laat je inspireren!

1. Aeschynanthus ‘Japhrolepis’

Deze hangplant met een onuitspreekbare naam wordt ook de Lipstickplant genoemd! Deze naam dankt hij aan de rode langwerpige bloemetjes, want hij kan gaan bloeien! Hang hem lekker licht maar niet in de zon. En je ziet op de foto hieronder dat hij niet perse hoeft te hangen in de lucht, maar ook op de hoek van een kast staat het superleuk!

Aeschynanthus ‘Japhrolepis’ te koop via Plantje.nl Inspiratiefoto by @onshaarlemshuisje
2. Zaagcactus

De Zaagcactus heb ik zelf ook, alleen is hij nog lang niet zo groot als deze mooierd hieronder! Hij is ijzersterk en kan goed tegen droogte, een keertje vergeten water geven is dus niet erg! Hij is dan ook familie van de Cactus, alleen dan zonder prikkels. Hang deze lekker licht, zonlicht mag zelfs ook, vind hij fijn!

Zaagcactus, hangplant, blikvanger, plantenhanger, Happy Circle Original
Zaagcactus te koop via Plantje.nl
3. Scindapsus pictus

Als je niet echt groene vingers hebt is de Scindapsus pictus een fijne hangplant voor jou! Als de bladeren gaan omkrullen dan weet je al dat hij water nodig heeft, geef hem wekelijks een scheutje. Qua standplaats is hij niet kieskeurig als het maar niet in de volle zon is. En hij is zelfs geschikt voor op de badkamer! Zoals je hieronder ziet staat het dus ook heel tof op een tafeltje!

Scindapsus pictus, hangplant, blikvanger, plantenhanger, Happy Circle Original
Scindapsus pictus te koop via Plantenwinkel.nl
4. Rhipsalis paradoxa

Ook de Rhipsalis paradoxa behoort tot de cactussen en wordt ook wel Koraalcactus genoemd, maar gelukkig prikt hij niet! Behandel hem ook als een cactus, dus matig water en hang hem licht of zelfs in de zon. Hele makkelijke groene vriend dus!

Rhipsalis, hangplant, blikvanger, plantenhanger, Happy Circle Original
Rhipsalis paradoxa te koop via Plantenwinkel.nl
5. Lepismium cruciforme

Nog zo’n eyecatcher is de Lepismium cruciforme! Ook weer zo’n oersterke plant die fijn is voor plantliefhebbers die net beginnen. Je zou hem bijna vergeten zo makkelijk is hij qua verzorging. Geef hem matig water en hang hem lekker licht.

Lepismium cruciforme, hangplanten voor binnen, Happy Circle Original
Lepismium cruciforme (Rhipsalis) te koop via Plantje.nl Inspiratiefoto by @lukajacobs
6. Tillandsia xerographica

De Tillandsia xerographica is een airplant en wordt ook wel de Queen onder de airplants genoemd. Je hoeft hem dus niet in de potgrond te zetten. Hij houd van een lichte plek, maar geen zon, want dan verbrand hij! Besproei hem om de paar dagen met water of geef hem wekelijks een lauw badje

Tillandsia xerographica, hangplanten voor binnen, Happy Circle Original
Tillandsia xerographica van Plantasy via bol.com

7. Philodendron scandens

Als we het hebben over makkelijke hangplanten voor binnen dan hoort de Philodendron scandens er ook zeker bij, deze toffe hangplant hangt bij mij in de woonkamer en ik word iedere keer vrolijk als ik hem zie hangen! Als z’n blaadjes geel verkleuren dan weet je dat hij water nodig heeft. Besproeid worden vindt hij ook heerlijk en hij kan zowel licht als wat donkerder hangen!

philodendron scandens, hangplanten voor binnen, Happy Circle Original
Philodendron scandens van Fleurdirect via bol.com

Natuurlijk zijn er nog tig geweldige hangplanten voor binnen die in dit rijtje passen, maar ja dan wordt het wel een erg lange blog! Heb jij een hangplant waarvan je vindt dat hij ook benoemd moet worden? Laat dan een reactie achter met jou favoriet, zodat we elkaar nog meer kunnen inspireren!

Dankjewel HAPPY CIRCLE voor de mooie foto’s die ik mocht gebruiken voor deze blog! Wist je dat de HAPPY CIRCLE Original er ook is in het wit en in het goud! En als je dit model te groot vindt is er ook nog een kleinere versie, de HAPPY CIRCLE Original Baby! Check hier de webshop!

Wil je meer weten over HAPPY CIRCLE? Lees dan eens mijn Blog Interview met Isabelle, het gezicht achter HAPPY CIRCLE!

Deze blogpost is gemaakt i.s.m. Happy Circle Original en dit product heb ik gekregen.