Duurzame vangplaten van karton, tegen rouwvliegjes, vangplaatjes, plakstrips

Duurzame vangplaten tegen rouwvliegen

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Steeds meer mensen zijn bezig met duurzaamheid, door de klimaatverandering zijn we ons steeds bewuster dat het anders moet. Veel mensen gaan massaproductie uit de weg en kopen liever producten van natuurlijke materialen die langer meegaan. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die ook bewuster bezig zijn en duurzame producten bedenken. Zo ook bij Insect Heroes, zij bedachten namelijk een duurzame variant op de gele, plastic vangplaten

Elke kamerplantenliefhebber heeft ze wel, de gele vangplaten om rouwvliegjes en andere insecten mee te vangen. De gele kleur is al niet geweldig en ze zijn ook nog eens gemaakt van plastic. Als deze vangplaatjes vol zitten kun je ze weggooien en de plasticberg is al zo groot.

Duurzame vangplaten van karton.

Gelukkig heeft Insect Heroes hier iets op bedacht! Zij ontwikkelden vangplaten van karton. Karton en papier zijn namelijk veel makkelijker te recyclen dan plastic. De lijm is supersterk, waterbestendig en nog een mooi voordeel, bevat geen gif. Ook de verpakking is van papier dus alles is 100% recyclebaar.

De kleur van deze duurzame vangplaten zijn niet geel, maar groen. Groen past beter bij kamerplanten en zo vallen ze minder op. En ook het ontwerp is over nagedacht en origineel, de vorm van het Monsterablad zal veel plantlovers zeker aanspreken!

Duurzame vangplaten van karton, tegen rouwvliegjes, vangplaatjes, plakstrips
Duurzame vangplaten van karton, tegen rouwvliegjes, vangplaatjes, plakstrips

Zijn groene vangplaten wel effectief?

Natuurlijk hebben de experts bij Insect Heroes de duurzame, groene vangplaten goed getest en de effecten vergeleken met de gele, plastic variant. En uit deze testen blijkt dat de groene vangplaten net zo effectief rouwvliegjes vangen als de gele, plastic varianten! Als we dan mogen kiezen, kies ik toch liever groene.😉

Hoe gebruik je de duurzame vangplaten?

Bekijk van te voren goed in welke kamerplant de meeste rouwvliegjes zitten. Bij deze planten steek je het beste de vangplaten in de potgrond. Verwijder dan het beschermlaagje van boven naar beneden en aan de voor en achterkant. Laat de vliegjes maar komen! 

Met deze vangplaten bestrijd je alleen de volwassen rouwvliegen. Heb je erg veel rouwvliegjes en zitten de vangplaten gauw vol? Dan is het aan te raden om ook Felti aaltjes in te zetten. Deze eten namelijk de larven van de rouwvlieg en zo pak je de plaag extra goed aan! Voor deze aanpak heeft Insect Heroes ook een handige combideal gemaakt. Zie hieronder.

De vangplaten kan je natuurlijk ook inzetten als je minder last hebt van insecten, door ze goed in de gaten te houden ben je er snel bij als de plaag erger wordt.

Wil je graag weten waarom je last hebt van rouwvliegjes en hoe je ze nog meer kan bestrijden? Ga dan naar deze blog!

Voordelen duurzame vangplaten.

5 Goede redenen om deze duurzame vangplaten te gaan gebruiken:

  1. Milieuvriendelijk: Ze zijn gemaakt van karton, dus makkelijk te recyclen. Ze kunnen gewoon bij het oud papier als ze vol zitten.
  2. Geen giftige stoffen: giftige stoffen zijn slecht voor je gezondheid. 
  3. Effectieve bestrijding tegen volwassen rouwvliegjes.
  4. Groene kleur: deze kleur oogt wat fijner tussen je kamerplanten en heeft dezelfde effectiviteit als de gele vangplaatjes.
  5. Mooi ontwerp: het oog wil ook wat en het matcht mooi tussen de bladeren van je kamerplant.

Alleen verkrijgbaar bij Insect Heroes!

Sticky Leaf Groen Mini
5 stuks | Karton | 13 x 9 cm
Combi Deal tegen rouwvliegjes
5 Stuks vangplaten | Felti aaltjes

Wat vind ik van deze duurzame vangplaten?

Van Insect Heroes mocht ik deze vangplaatjes uitproberen. Nu heb ik momenteel niet erg last van rouwvliegjes dacht ik, maar na een week heb ik toch wat gevangen. Nu weet ik dat ik het goed in de gaten moet houden dat het niet erger wordt. De vangplaatjes zijn dus ook erg handig om te peilen hoe erg je last hebt van insecten. 

Wat ik een verademing vind is de groene kleur, geel is namelijk niet mijn favoriete kleur. En van het design in de vorm van een Monsterablad word ik natuurlijk hartsikke happy!

Ook ben ik blij dat ik met deze vangplaten veel minder plastic afval heb en dus duurzamer bezig ben.

Duurzame vangplaten van karton, tegen rouwvliegjes, vangplaatjes, plakstrips
Duurzame vangplaten van karton, tegen rouwvliegjes, vangplaatjes, plakstrips

Deze blogpost is gemaakt i.s.m. Insect Heroes en deze producten heb ik gekregen.