Gastblog: GoJungle de Plantstylist

Ik mag een gastblog schrijven voor Mevrouw Monstera, hoe leuk?! Ik ‘ken’ Joanike via Instagram, waar we allebei onze liefde voor (of moet ik zeggen ‘obsessie met’) kamerplanten delen. Van die gezamenlijke hobby heb ik inmiddels mijn werk gemaakt. In deze blog vertel ik je meer over GoJungle de Plantstylist!

In 2018 ontstond mijn waardering voor kamerplanten. Ik toverde bijna iedere kamer om tot Urban Jungle. Ik leerde meer over het effect van planten op mensen en interieurs, hoe ik ze moest verzorgen en stekken en hoe ik ze tot het best tot hun recht kon laten komen. 

Toen ik hoorde dat mijn contract eind december 2019 niet verlengd zou worden, begon het balletje te rollen. Ik wilde ondernemen, niet meer vastzitten aan een baas en hetzelfde werk, 40 uur per week. De doorslag kwam toen een vriend me vroeg of ik van zijn restaurant een Urban Jungle kon maken. Mijn antwoord was ‘ja, dat kan ik’. Dat vond ik zo ontzettend leuk om te doen, dat ik voelde: hier ga ik mijn werk van maken. 

plantenbak met Strelitzia's
Deze bak met Strelitzia’s verwelkomde bezoekers in dit Thaise restaurant in Amersfoort. Deze planten zijn sterk én brengen gelijk die Urban Jungle-vibe met zich me

GoJungle de Plantstylist werd geboren! Sindsdien help ik klanten hun Urban Jungles te realiseren, thuis, op kantoor, in de horeca, op evenementen: waar dan ook. Door middel van advies, personal shopping en styling neem ik hen het werk uit handen. Mijn kennis deel ik in SurvivalGidsen: zo groeien jungles met mijn klanten mee.  

Mijn doelgroep bestaat voornamelijk uit particulieren en kleine ondernemers die meer groen om zich heen willen, maar niet weten waar te beginnen en/of daar de tijd niet voor hebben. Het kan gaan om een thuiswerkplek, maar ook een restaurant of buurthuis. Naast dat ik mijn klanten werk uit handen neem, kan ik als ondernemer inkopen bij de groothandel. Dat betekent dat ik niet alleen meer keus heb, maar ook een scherpere prijs kan bieden. 

GoJUngle, plantstyling, plantstylist, urbanjungle, veilingkisten
Deze twee kratten zijn echte eyecatchers. Doordat ze verrijdbaar zijn, kunnen ze gemakkelijk verplaatst worden. Dat was belangrijk voor de opdrachtgever, omdat de ruimte regelmatig verhuurd wordt voor verschillende doeleinden.

Mensen kunnen kiezen uit verschillende pakketten. Zo is er het plantstylingpakket ‘lichtgroen’: op basis van foto’s en eventueel ondersteunend materiaal geef ik per mail advies. Klanten kunnen een specifieke vraag stellen, zoals “welke planten passen in mijn slaapkamer”, maar dit pakket gaat ook op bij gebrek aan inspiratie of wanneer men niet goed weet welke kamerplanten bij hun persoonlijke situatie passen. Ik stuur ze nog een vragenlijst om zo de wensen en mogelijkheden in kaart te brengen, daarna volgt een tekstueel ‘JunglePlan’ op maat. 

Sansevieria in gezichtspotten
Sansevierias zijn uitermate geschikt voor klanten die ‘wel de lusten, maar niet de lasten’ willen. Ze zijn namelijk zowat niet dood te krijgen 😂 En in combinatie met deze potten zijn ze een lust voor het oog!

Bij het plantstylingpakket ‘donkergroen’ ga ik langs op locatie. Door dit bezoek en wat de klant aan mij vertelt, krijg ik een goed beeld van wat de wensen zijn en met welke mogelijkheden we te maken hebben. Daaropvolgend ontvangt de klant binnen een week een uitgebreid JunglePlan in de vorm van een moodboard met toelichting, suggesties wat betreft indeling, specifieke soorten kamerplanten, bijbehorende potten en eventueel andere accessoires. 

In aanvulling op het plantstylingpakket ‘donkergroen’, is er het plantstylingpakket ‘supergroen’. Mijn persoonlijke favoriet! Wanneer klanten dat pakket afnemen, zorg ik ook voor de inkoop van de kamerplanten. Ook plaats ik de planten op de gewenste locatie. 

GoJungle, voor en na foto, wasruimte, plantstyling, plantstylist, groeninhuis
Voor en na-foto’s: I love it! Hier zie je goed wat het effect van planten is op een ruimte. Wassen was nog nooit zo leuk 😍 

Groen om je heen is gezond, dat ik daaraan bijdraag vind ik dan ook één van de leukste elementen van mijn werk. Het verhoogt je concentratie, je wordt er creatiever van en kamerplanten zuiveren ook nog eens de lucht. Daarbij brengen ze gewoon een hele fijne sfeer in huis en haal je de natuur van buiten naar binnen. What’s not to like?! 

Dus: kun je wel wat advies gebruiken? Laat het me dan zeker weten! Je kunt me e-mailen op annelijne@gojungle.nl, maar een DM via Instagram (@gojungle.nl) werkt ook. Daar vind je ook meer over GoJungle de Plantstylist, net als op mijn website: www.gojungle.nl

Liefs, 

Annelijne