Bananen kunstplant, kunstplanten

Geen groene vingers? Dan zijn kunstplanten iets voor jou!

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Ben jij er ook een beetje klaar mee nadat je voor de zoveelste keer een kamerplant verzopen hebt? Ga voor gemak met een kunstplant, geen stress meer over water geven en of ze wel genoeg licht hebben. Met een mooie kunstplant creëer je ook een fijn sfeertje in je huis.

Goede redenen om een kunstplant te nemen.

Geen groene vingers.

Je hebt mensen die totaal geen groene vingers hebben, alles gaat bij hun dood. Tja, daar kan je niks aan doen toch! Gelukkig bestaan er dan kunstplanten zodat je het dan toch gezellig kan maken in je huis.

Moeilijke planten.

Ben je fan van bijvoorbeeld Calathea’s, maar lukt het je niet om deze beauty’s in leven te houden? Het is al knap als je dat kunt, want deze planten zijn echt dramaqueens! Kijk of er van jou favoriete kamerplant een kunstvariant is, zodat je er toch van kan genieten!

Weinig tijd.

Je hebt een fulltime job, kids die naar school moeten en een sociaal leven die je bij moet houden. Oftewel het verzorgen van kamerplanten kan je er echt niet bij hebben, maar je wilt graag voor de aankleding van je huis wel wat kamerplanten hebben staan. Hoe handig is het dan als je een paar mooie kunstplanten hebt waar je amper naar om hoeft te kijken.

Moeilijke/donkere plaats.

We hebben allemaal wel zo’n plekje in huis, waar je eigenlijk graag een plant neer zou willen zetten of hangen, maar het is er te donker of te vochtig. Denk aan bijvoorbeeld de badkamer, niet alle kamerplanten gedijen goed in een vochtige ruimte. Of misschien wil je graag in je hal bij de voordeur een plant? Alleen hier is het vaak tochtig en daar worden ook veel kamerplanten niet blij van. Ook zo’n moeilijke plek is onder de veranda, bij ons wordt het hier in de zomer snikheet en dat overleeft geen enkele plant. Voor al deze moeilijke plekjes is er gewoon een oplossing: een kunstplant!

Allergie.

Als je allergisch bent voor kamerplanten heb je ook een hele goede redenen om voor een kunstvariant te gaan.

Giftig.

Heb je net je oog laten vallen op een geweldig mooie kamerplant, maar is hij giftig? Dit is vaak niet handig met kleine kinderen en huisdieren. Nog een goede reden om toch maar voor een kunstplant te gaan.

Waar vindt je Goedkope kunstplanten?

Er zijn genoeg winkels waar je goedkope kunstplanten kunt scoren, denk aan Ikea, Leenbakker, Kwantum, Action, Xenos, Jysk enz. Vaak zijn deze kunstplanten wel van mindere kwaliteit en je ziet wel degelijk dat ze nep zijn.

Waar koop je de mooiste kunstplanten?

Als je echt een mooie kunstplant wilt die niet van echt te onderscheiden is zou ik gaan kijken bij een winkel of webshop die hierin gespecialiseerd is. Bij PrettyPlants bijvoorbeeld weten ze er alles van. Ze verkopen niet alleen kunstplanten, maar ook kunstbomen en kunstbloemen. 

De kunstplanten zijn weer onderverdeeld in kunst hangplanten, kleine kunstplanten en hele grote kunstplanten. Je kan heel gemakkelijk zoeken op plantenfamilie, hoogte van de plant of potmaat.

Kunst hangplanten.

Handig voor op een hoge kast, waar je niet bij kunt om water te geven. Hier een aantal voorbeelden van mooie kunst hangplanten die ze hebben.

Philodendron
Hoogte 90 cm | Diameter 30 cm
Asparagus sprengeri
Hoogte 75 cm | Diameter 30 cm

Kleine kunstplanten.

Een kleine kunstplant kan je natuurlijk overal neerzetten. Op je donkere toilet, je raam op het zuiden (waar het heel heet kan worden in de zomer) of gewoon gezellig met meerdere bij elkaar op je salontafel. Hier 2 voorbeelden van mooie kleine kunstplanten.

Peperomia watermelon
Hoogte 25 cm | Diameter 25 cm
Asplenium
Hoogte 30 cm | Diameter 30 cm

Kleine kunstplanten.

Een kleine kunstplant kan je natuurlijk overal neerzetten. Op je donkere toilet, je raam op het zuiden (waar het heel heet kan worden in de zomer) of gewoon gezellig met meerdere bij elkaar op je salontafel. Hier 2 voorbeelden van mooie kleine kunstplanten.

Grote kunstplanten.

Echte grote kamerplanten zijn vaak best prijzig en als je dan niet zo handig bent met kamerplanten houd het je vaak tegen om een echte te kopen. Gelukkig zijn er ook supermooie grote kunstplanten te koop waar niks mee kan gebeuren. Zoals deze, waarmee je gelijk een tropisch sfeertje creëert. 

Kentia Palm
Hoogte 210 cm | Diameter 120 cm
Bananenplant
Hoogte 180 cm | Diameter 110 cm

Kleine kunstplanten.

Een kleine kunstplant kan je natuurlijk overal neerzetten. Op je donkere toilet, je raam op het zuiden (waar het heel heet kan worden in de zomer) of gewoon gezellig met meerdere bij elkaar op je salontafel. Hier 2 voorbeelden van mooie kleine kunstplanten.

Tip: Wil je meerdere kunstplanten kopen bij PrettyPlants? Check dan eerst hun plantpakketten, hiermee ben je voordeliger uit.

Kunnen kunstplanten ook buiten staan?

Niet alle kunstplanten kunnen buiten staan. Buiten kunnen ze gaan verkleuren of het materiaal laat los. Wil je echt een kunstplant voor buiten? Kijk dan of hij een speciale UV-behandeling heeft gehad, zodat hij goed bestand is tegen zonnestralen en regen.

Waar zijn kunstplanten van gemaakt?

De meeste namaakplanten worden gemaakt van kunststof of kunstzijde. Kunstzijde wordt gemaakt van cellulose een natuurlijke grondstof van houtpulp van de bamboeplant. Voor sommige kunstplanten worden ook andere natuurlijke materialen gebruikt zoals, hout, bamboe of bananenvezels voor de stammen. Allemaal om ze zo natuurgetrouw mogelijk eruit te laten zien.

Hoe onderhoud ik een kunstplant?

Kunstplanten zijn heel gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft ze alleen maar af en toe eens af te stoffen. Doe dit het liefst met een droge doek en niet met water of schoonmaakmiddel.

Wat zijn de voordelen van kunstplanten?

Er zijn een hele hoop voordelen waarom je voor een kunstplant zou kiezen. Ik zet ze voor je op een rij:

• Geen verzorging nodig.

• Ze gaan niet dood.

• Ze groeien niet, dus blijven altijd het zelfde formaat.

• Je kunt ze overal neerzetten.

• Niet giftig voor kinderen of huisdieren.

•  Ze zijn hypo allergeen.

• Je kan gewoon op vakantie gaan.

Wat zijn de nadelen van kunstplanten?

Nadelen zijn er maar weinig, het enige wat ik kan bedenken zijn deze:

• Het zijn stofvangers, je moet ze af en toe afstoffen.

• De echte mooie kunstplanten zijn duur in aanschaf.

• Niet duurzaam.

Hebberig geworden? Op deze websites vind je ook kunstplanten in alle soorten, maten en prijscategorieën.

fonQ.nl
Algemene banners
WonenWonen

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.