Hebben mijn plantjes de vakantie overleefd?

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Na het lezen van al m’n tips in m’n blog over hoe je je kamerplanten in leven houd tijdens je vakantie, zijn jullie vast benieuwd of mijn kamerplanten de vakantie hebben overleefd!

Water

M’n schoonvader was de plantenoppas en is tijdens onze vakantie 2x langs geweest om ze water te geven. En dat was meeeeeeer dan genoeg! Hij was heel scheutig geweest met het water, ze stonden allemaal goed nat, te nat eigenlijk! Gelukkig kwam toen net de hittegolf, dus heb ik er eigenlijk weinig aan gedaan en hoopte ik dat door de warmte de grond gauw droger zou worden en dat was gelukkig ook zo. Bij sommige heb ik wat bladeren weg moeten knippen, maar de meeste planten hebben er weinig schade aan ondervonden. Misschien toch wel een lesje voor de volgende keer! 

M’n Alocasia zebrina zat helaas helemaal onder de wolluis en dit was niet de eerste keer, dus ik was eigenlijk helemaal klaar met die plant en heb hem weggegooid!🙈 Maar blijkbaar vond de wolluis dit de allerlekkerste plant, want verder zat er nergens 1 in! Terwijl de planten toch best dicht op elkaar stonden in de badkuip. Wat een gelukje! Maar ook dit is weer een lesje, want voor hetzelfde geld had het in meerdere planten gezeten! Dus goed je planten checken op beestjes als je zo dicht bij elkaar plaatst!

Dranktap

De dranktap voor m’n Venusvliegenvanger, tja het idee was best goed, alleen had ik 1 foutje gemaakt… Het katoenen draadje hing vol in de zon waardoor hij steeds uitdroogde, oeps! Gelukkig heeft m’n Venusvliegervanger het overleefd, maar hij is niet zo mooi meer als dat hij was, maar dat komt wel weer! Volgende keer dus de tap en het draadje in de schaduw zetten!

venusvliegenvanger, vleestetende plant, vakantie overleefd
M’n Venusvliegervanger na de vakantie
Druppelaar

De waterdruppelaar bij Fred m’n Monstera deliciosa heeft goed werk gedaan! M’n schoonvader had hem zelfs weer gevuld, omdat hij zag dat hij leeg was. Maar dit was niet eens nodig geweest, want ook Fred had bij thuiskomst dus aardig natte voeten. En het grappige is dat er naast de waterdruppelaar paddestoelen zijn gaan groeien!😄

De blog met de vakantie tips niet gelezen? Klik hier!

waterdruppelaar, vakantie overleefd
Stekjes

En dan m’n stekjes onder al die stolpen en vazen, dit werkt echt super! M’n Monstera monkey mask groeit nu geweldig goed en bij m’n Monstera sp peru is eindelijk een nieuw blaadje onderweg. Ze stonden ook op een perfect plekje, lekker licht maar wel uit de zon. Ik ga vaker op deze manier stekken!

Gelukkig, m’n groene vriendjes hebben de vakantie dus overleefd! De volgende keer dat we op vakantie gaan, ga ik dus voor m’n schoonvader maar een soort van handleiding schrijven! 🤣 Of op elke plant een post-it plakken met hoe en wat, ik las deze geweldige tip van iemand op Instagram! Nou ben ik benieuwd hoe het met jullie plantjes is gegaan?