Kweekkasje, HEMA tuinproducten, accessoires voor plantlovers

De leukste HEMA accessoires voor plantlovers

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

De HEMA is een winkel waar ik zelf regelmatig binnenloop om even te neuzen. Je kunt er zoveel toffe producten vinden, het assortiment is echt mega. Bijna alles wat je dagelijks gebruikt kun je er wel vinden. Eigenlijk is de HEMA best een unieke winkel, veel producten vind je nergens anders en de kwaliteit is ook goed. Maar wist je dat de HEMA ook veel toffe accessoires heeft voor plantlovers, zoals gieters, bloempotten, schepjes enz? Hieronder laat ik je een overzicht zien van de leukste producten die ze nu in het assortiment hebben!

LET OP! NIET ALLE PRODUCTEN ZIJN HET HELE JAAR VERKRIJGBAAR, MAAR ALLEEN IN HET TUINSEIZOEN.

Waterdruppelaar

Voor kamerplanten die graag vochtig staan of voor als je op vakantie gaat zijn waterdruppelaars heel handig! Deze zijn van terracotta gemaakt. Dit is poreus materiaal, waardoor het water langzaam naar behoefte van de plant wordt afgegeven. Zet de waterdruppelaar voorzichtig op de hals van een schone wijnfles vol met (regen)water, draai de boel om en druk het in de aarde naast je plant. Het zal per plant verschillend zijn wanneer het water op is.

Waterdruppelaar
2 stuks | 18 cm | Terracotta

Gieter

Een gieter is een onmisbare accessoires voor een plantlover! En dan natuurlijk het liefst een modelletje die er ook nog eens leuk uitziet, zoals deze lichtgroegroene variant van 1,5 liter.

Gieter
2 Liter | Metaal | Groen

Bloempot

Bloempotjes kun je niet genoeg hebben! En bij de HEMA vind je supertoffe modelletjes in allerlei soorten en maten en mooie kleurtjes. Uniek vind ik toch wel dit bloempotje, deels gemaakt van gerecycled plastic, met sleuven waarin je letters (ook te koop bij HEMA) kan klikken. Zo kan je hem helemaal personaliseren! Leuk met de naam van de plant of met een mooie quote, wat jij wilt!

Bloempot
Doorsnede 14 cm | Groen

Plantenspuit

Ook deze plantenspuit aka vernevelaar mag gezien worden, wat een schatje is het! Handig om de bladeren van je kamerplanten mee te besproeien als de luchtvochtigheid laag is of als je stof van de de bladeren wilt verwijderen.

Plantenspuit
300 ml | Glas

Kweekkasje

De meeste kamerplantenliefhebbers doen ook graag stekken. En daarvoor is dit kweekkasje ideaal! Door je stekjes bij elkaar in dit kasje te zetten blijft de luchtvochtigheid hoog en dit is precies wat stekjes fijn vinden, zodat ze goed gaan groeien! Voor liefhebbers van knalkleurtjes: hij is er ook in het geel! Voor je stekjes hebben ze ook handige, duurzame kweekpotjes, zie hieronder.

Kweekkasje
11,5 x 23 x 17 cm | Groen | Metaal & Glas

Kweekpotjes

Stekjes of zaadjes van je kamerplanten kunnen heel fijn in deze afbreekbare kweekpotjes. Wanneer je stekjes groter worden kan je ze in deze potjes laten zitten en zo verpotten in een grotere pot. Het materiaal zal afbreken in de aarde en zo krijgen de wortels alle ruimte. Het voordeel hiervan is dat je de tere worteltjes niet beschadigd bij het verpotten.

Kweekpotjes (Afbreekbaar)
10 stuks | Doorsnede 8 |Hoogte 7,5 | 100% FSC

Snoeischaar

Zelfs een snoeischaar kun je bij de HEMA vinden! Met dit schaartje knip je gemakkelijk uitgebloeide bloemen en lelijke bladeren weg bij je kamerplant.

Snoeischaar
Rvs | 18 cm

Plantenclips

Nog zo’n product wat je niet verwacht bij de HEMA zijn deze planten clips. Als je klimplanten langs een plantenstok laat groeien kun je heel handig de ranken vastklemmen met deze plantenclips.

Planten clips
15x Diameter 2,8 cm | 15x Diameter 2 cm | Kunststof

Schepje

Af en toe zul je je kamerplanten moeten verpotten als ze groter groeien. Een schepje is dan zeker een handige accessoires om in de buurt te hebben liggen!

Schepje
28 cm | Metaal & Hout

Vaas

Een vaas wordt meestal gebruikt om bloemen in te zetten. Bij de HEMA vind je verschillende modelletjes en het zijn ook handige accessoires voor plantlovers. Sommige stekjes kan je namelijk op water laten wortelen en daarvoor zijn vaasjes heel handig, zeker als je glazen vaasjes neemt, dan kan je goed zien hoe de worteltjes groeien! Maak een groepje met meerdere (verschillende) vaasjes bij elkaar met de stekjes erin, staat superleuk!

Ribbel vaas
Diameter 16 cm | Hoogte 31 | Glas

Tuinhandschoenen

Veel plantlovers vinden het heerlijk om met hun handen in de aarde te wroeten. Jij liever niet? Gebruik dan deze tuinhandschoenen als je je planten gaat verpotten.

Tuinhandschoenen
Maat M | 50% Rubber | 50% Polyester

Kokosvezel tabletten

Zelf gebruik ik vaak kokospotgrond, dit is wat luchtiger dan de universele potgrond. Maar dat gesjouw met die potgrond zakken is best wel een gedoe. Zeker als je niet zo heel veel nodig hebt. Daarom zijn deze kokosvezel tabletten super handig! Hiermee kan je zelf potgrond maken. Meng een tablet met wat water en je hebt in een kwartier tijd potgrond wat je kan gebruiken om te verpotten of om plantjes te zaaien.

Wil je meer lezen over de verschillende soorten potgrond en substraten die er zijn? Ga dan naar deze blog!

Kokosvezel tabletten
16 stuks

Plant voedingstabletten

Vergeet jij ook altijd om je kamerplanten voeding te geven? Deze plant voedingstabletten stop je heel gemakkelijk in de aarde bij de wortels en je groene vriend is een jaar lang voorzien van voeding. Handig!

Plant voedingstabletten
3 stuks

Gauw rennen dus naar de HEMA voor deze toffe accessoires voor plantlovers of bestel gewoon heel gemakkelijk online en laat het thuis bezorgen!

Deze blogpost is gemaakt i.s.m. HEMA en bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.