Inspiratie: 10x hangplanten stylen aan de muur

In deze blog geef ik je 10 ideetjes om je hangplanten op een toffe en originele manier te stylen aan de muur. Heb jij ook hangplanten en wil je ze graag aan de muur hangen? Er zijn zoveel leuke ideetjes hiervoor te vinden, van mooie muurpotten tot macraméhangers, maar hoe ga je het dan stylen op je muur? Hieronder laat ik je 10 toffe ideeën zien!

Hangplanten omkaderen

Een leuke manier is om een groepje hangplanten te omkaderen. Je kan zoals op de foto een houten plaat uitzagen, maar je kan ook een vlak op de muur schilderen. Dit kan je dan iedere gewenst kleur of vorm doen. Zo’n vlak zorgt voor een meer samenhangend geheel.

Macramé plantenhangers

Nog steeds hartstikke hip zijn macramé plantenhangers! Meestal worden ze voor het raam gehangen of in een hoekje, maar hang er eens een stel bij elkaar aan een kapstok. Voor een rustig geheel hou je het bij 1 kleur, maar je kan het ook zo bont maken als je wilt. Je kunt ook kiezen voor allemaal even lange plantenhangers of ga je voor verschillende lengtes voor een speels effect?

Ook deze is heel tof! Het is vaak wel handwerk, dus even zoeken naar iemand die dit kan maken!

VertiPlants wandpotten

Van deze mooie wandpotten is 1 aan de muur ook prima, maar maak eens een groepje met meerdere wandpotten voor een stylish geheel. Deze VertiPlants zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en maten. Leuk weetje: deze potten zijn heel sustainable, ze zijn namelijk niet van plastic maar van biopolymeer, dat bestaat uit 94% plantaardige en organische biomassamaterialen. Niet verkeerd toch!

Ben je nog op zoek naar een mooie hangplant? Doe inspiratie op in deze blog!

Wandplank voor je hangplanten

Een wandplank vol met hangplanten is ook heerlijk om te zien! Maar wat ik vooral zo leuk vond op deze foto is dat de hangplant geleid word, dit maakt het lekker speels. Maar met zo’n wandplank kan je dus ook alle kanten op. Ga voor strak met allemaal dezelfde potten in 1 kleur of mix verschillende potten, doe waar jij van houdt!

Zeshoekige wandplank (Hexagon)

Met zeshoekige wandplanken kan je ook lekker hangplanten stylen. Zoals op de foto is toch echt een eyecatcher in huis! Je kan ze verticaal ophangen op een smalle muur of horizontaal in de zithoek boven de bank. Met zwarte zeshoekige wandplanken krijg je een stoere industriële look en met houten wandplanken een natuurlijk sfeertje. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor 1 plantensoort voor meer eenheid.

Mand voor je hangplant

Een heel simpel, maar supertof idee zijn mandjes aan de muur met daarin hangplanten. Je kan hiervoor allerlei soorten manden gebruiken, naturel gevlochten of van draadstaal. Als ze maar diep genoeg zijn om een pot in te kunnen zetten. Combineer de mandjes bijvoorbeeld ook eens met fotolijsten of posters.

Industrieel wandrek

Wandrekken zijn multi inzetbaar, dus ook voor je hangplanten. Veel van die wandrekken hebben bijpassende mandjes waar je potten in kunt zetten of je hangt je plant aan haakje op het rek. Meerdere wandrekken bij elkaar geeft ook een tof effect. Think outside the box, ga eens het hoekje om!

Pegboard

Ideaal voor als je niet allemaal gaatjes in je muur wilt boren is een pegboard. Het pegboard op de foto is een witte van Ikea, maar je hebt ook mooie houten varianten. Je kan door de gaatjes het bord helemaal indelen zoals je zelf wilt met stokjes en planken. Als je na een half jaar je indeling beu bent ga je het gewoon weer lekker veranderen!

1 Ding is natuurlijk wel belangrijk en dat is licht! Zorg dat de muur die je gaat stylen in ieder geval genoeg licht vangt voor je hangplanten. Heb je toch een wat donkere muur? Vraag dan goed advies voor hangplanten die wat donkerder kunnen hangen. Enkele zijn de Epipremnum en de Scindapsus.

Na het lezen van deze blog heb je vast een hoop inspiratie gekregen om aan de gang te kunnen gaan! Maak er iets moois van!

Groene groetjes,

Joanike

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

Kamerplanten tips & ideeën voor een stijlvol balkon
Lezen
Greenhouse Cabinet: Maak je eigen kamerplantenkas
Lezen
Plantstyling | Inspiratie voor een groene slaapkamer vol kamerplanten
Lezen
Plantstyling inspiratie | Creëer een planten hemel boven je eettafel
Lezen