hexagon wandplanken, hangplanten stylen aan de muur

Inspiratie: 10x hangplanten stylen aan de muur

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

In deze blog geef ik je 10 ideetjes om je hangplanten op een toffe en originele manier te stylen aan de muur. Heb jij ook hangplanten en wil je ze graag aan de muur hangen? Er zijn zoveel leuke ideetjes hiervoor te vinden, van mooie muurpotten tot macraméhangers, maar hoe ga je het dan stylen op je muur? Hieronder laat ik je 10 toffe ideeën zien!.

Hangplanten omkaderen

Een leuke manier is om een groepje hangplanten te omkaderen. Je kan zoals op de foto een houten plaat uitzagen, maar je kan ook een vlak op de muur schilderen. Dit kan je dan iedere gewenst kleur of vorm doen. Zo’n vlak zorgt voor een meer samenhangend geheel.

Plantenwand, hangplanten stylen aan de muur
📷 @vintagerevivals.com
Hangplanten in kader
📷 designconfetti.com

Macramé plantenhangers

Nog steeds hartstikke hip zijn macramé plantenhangers! Meestal worden ze voor het raam gehangen of in een hoekje, maar hang er eens een stel bij elkaar aan een kapstok. Voor een rustig geheel hou je het bij 1 kleur, maar je kan het ook zo bont maken als je wilt. Je kunt ook kiezen voor allemaal even lange plantenhangers of ga je voor verschillende lengtes voor een speels effect?

macrame plantenhanger, hangplanten stylen aan de muur
📷 @thewebstercollection
macrame plantenhanger, hangplanten stylen aan de muur
📷 @maison_macrame

Vertiplants wandpotten

Van deze mooie wandpotten is 1 aan de muur ook prima, maar maak eens een groepje met meerdere wandpotten voor een stylish geheel. Deze VertiPlants zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en maten. Leuk weetje: deze potten zijn heel sustainable, ze zijn namelijk niet van plastic maar van biopolymeer, dat bestaat uit 94% plantaardige en organische biomassamaterialen. Niet verkeerd toch!

Verti Plants, hangplanten stylen aan de muur, inspiratie
📷 @verticopenhagen
Verti Plants, hangplanten stylen aan de muur, inspiratie
📷 @bijmargrietinhuis

Wandplank voor je hangplanten

Een wandplank vol met hangplanten is ook heerlijk om te zien! Maar wat ik vooral zo leuk vond op de ene foto is dat de hangplant geleid word, dit maakt het lekker speels. Maar met zo’n wandplank kan je dus ook alle kanten op. Ga voor strak met allemaal dezelfde potten in 1 kleur of mix verschillende potten, doe waar jij van houdt! En vergeet ook het trapgat niet, ideale plek voor hangplanten als je daar veel licht hebt.

Wandplanken met hangplanten
📷 @leefromamerica
wandplank met hangplanten in trapgat
📷 Pinterest

Zeshoekige wandplank (hexagon)

Met zeshoekige wandplanken kan je ook lekker hangplanten stylen. Zoals op de foto is toch echt een eyecatcher in huis! Je kan ze verticaal ophangen op een smalle muur of horizontaal in de zithoek boven de bank. Met zwarte zeshoekige wandplanken krijg je een stoere industriële look en met houten wandplanken een natuurlijk sfeertje. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor 1 plantensoort voor meer eenheid.

hexagon wandplanken, hangplanten stylen aan de muur
📷 @decor.by.dp
hexagon wandplanken, hangplanten stylen aan de muur
📷 @florestadequintal

Mand voor je hangplant

Een heel simpel, maar supertof idee zijn mandjes aan de muur met daarin hangplanten. Je kan hiervoor allerlei soorten manden gebruiken, naturel gevlochten of van draadstaal. Als ze maar diep genoeg zijn om een pot in te kunnen zetten. Combineer de mandjes bijvoorbeeld ook eens met fotolijsten of posters.

Mand aan de muur met hangplanten
📷 @kruitenkramer
hangplanten aan de muur stylen, inspiratie
📷 Pinterest

Industrieel wandrek

Wandrekken zijn multi inzetbaar, dus ook voor je hangplanten. Veel van die wandrekken hebben bijpassende mandjes waar je potten in kunt zetten of je hangt je plant aan haakje op het rek. Meerdere wandrekken bij elkaar geeft ook een tof effect. Think outside the box, ga eens het hoekje om!

wandrek met hangplanten
📷 @balconygardenweb.com
wandrek met hangplanten
📷 decorhomeideas.com

Pegboard voor je hangplanten

Ideaal voor als je niet allemaal gaatjes in je muur wilt boren is een pegboard. Het pegboard op de ene foto is een witte van Ikea, maar je hebt ook mooie houten varianten. Je kan door de gaatjes het bord helemaal indelen zoals je zelf wilt met stokjes en planken. Als je na een half jaar je indeling beu bent ga je het gewoon weer lekker veranderen! Ook leuk is om touw tussen de pegboard pinnen te spannen en zo je hangplant te laten klimmen!

pegboard voor je hangplanten aan de muur
📷 @danisdomain
pegboard voor je hangplant
📷 Pinterest

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.