kamerplanten trends, planten mix

De kamerplanten trends van 2023

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Groen is nog steeds niet weg te denken in onze interieurs, juist steeds meer mensen ontdekken hoe fijn het is om de natuur in huis te halen. Trends komen en gaan, maar mocht je interesse hebben: dit zijn de kamerplanten trends van 2023.

Thuiswerken met kamerplanten

Ook in 2023 gaan nog steeds veel mensen vanuit huis werken. In Coronatijd werden er vaak thuiswerkplekjes geïmproviseerd aan de keukentafel, maar tegenwoordig hebben deze thuiswerkers een heus kantoortje aan huis of een speciale hoek hiervoor gecreëerd. Voor het gezellig maken van deze kantoortjes en hoekjes worden er natuurlijk kamerplanten ingezet. Kamerplanten hebben een goede invloed en zorgen onder anderen voor een goede productiviteit. Geen wonder dus dat we ook in 2023 onze thuiswerkkantoor voorzien van kamerplanten!

Wil je weten welke kamerplanten geschikt zijn voor jou thuiswerkkantoor? Lees dan deze blog!

Thuiswerkplek, thuiskantoor, thuiswerken, plantstyling inspiratie
📷 @margo.hupert.art
Thuiswerkplek, thuiskantoor, thuiswerken, plantstyling inspiratie
📷 @jellinadetmar

XL Kamerplanten of Kamerbomen

Een XL kamerplant? Ja graag! Er steeds meer vraag naar extra grote kamerplanten zoals Strelitzia’s en Palmen. Met zo’n XL kamerplant maak je wel een statement in je huis. Ook kamerbomen zien we steeds vaker voorbij komen, zoals Pachira’s en Beaucarnea’s. Het liefst met een stoere robuuste stam, zoals de bekende Wout kamerbomen. Voor deze kamerplanten trends moet je wel voldoende ruimte in je huis hebben!

Wout L
Hoogte 130 cm | Doorsnee 30 cm | Halfschaduw

Duurzaamheid

We worden steeds duurzamer en denken meer na over onze aankopen. We zien het klimaat veranderen en weten dat er dingen moeten veranderen. Kamerplanten worden niet meer zomaar weggegooid, maar krijgen nog een 2e kans via plantenasiels. Nog steeds komen er nieuwe plantenasiels bij in Nederland om nog meer kamerplanten te kunnen redden en er anderen mee blij te maken. Kijk hier of er ook een plantenasiel bij jou in de buurt is. Ook zijn er steeds meer bedrijven die producten ontwikkelen die duurzamer en beter voor het milieu zijn. Zo wordt er steeds meer gerecycled plastic gebruikt voor potten.

Kamerplanten met kleur

Vind je alleen groene kamerplanten maar saai? Gelukkig zijn er ook veel kamerplanten met kleur. Vooral naar planten met roze bladeren is veel vraag.  Caladiums, Crotons, Fittonia’s en Coleus hebben veel soorten met kleurrijke, bonte bladeren. Liever geen gekleurde bladeren? Kies dan voor bloeiende kamerplanten, met gekleurde bloemen, zoals Hoya’s, Bromelia’s of de Flamingoplant (Anthurium).

Fittonia Duo
2 stuks | Hoogte 20 cm | Doorsnee 12 cm | Halfschaduw

Groeperen van kamerplanten

We gaan steeds meer stylen met kamerplanten. Een plantenhoek met verschillende hoogtes planten in een groepje bij elkaar is helemaal hip. Maar ook zie je steeds meer potten en plantenbakken met meerdere soorten bij elkaar gepoot. Superleuk!

kamerplanten trends, planten mix
📷@theforestcollection_
Kamerplanten trends, plantenhoekje
📷 @pareltje.in.de.zilverstad

Ecosysteem

Een trend die we eigenlijk al een paar jaar zien en blijven zien zijn ecosystemen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten glazen potten, zowel open als dichte. Met een enkel plantje of juist een mix bij elkaar. Maar zelf maken in een glazen pot die je bij de kringloop hebt gescoord blijft ook leuk! En ze zijn ook nog eens geschikt voor plantlovers die geen groene vingers hebben.

Do It Yourself Ecosysteem
Hoogte 30 cm | Doorsnee 30 cm

Welke kamerplanten trends er ook allemaal zijn, vergeet niet dat het ook bij jou en je interieur moet passen. Doe waar je jezelf het fijnst bij voelt, het gaat erom dat jij er het meest van gniet!

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.