Plantfan Interview met De Plantjesman

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

In deze Plantfan Interview maak je kennis met Wouter, het brein achter de jonge kamerplanten webshop De Plantjesman!

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Hi, ik ben Wouter! 

Al van kinds af aan ben ik bezig met bloemen en planten, mijn vader is namelijk een lijnrijder. Ik ben dus opgegroeid in deze wereld, in de weekenden en vakanties altijd geholpen met diverse werkzaamheden. Bloemen zijn zo mooi, maar persoonlijk vind ik planten echt geweldig! Een plant geeft leven in je huis en het brengt positieve energie.

Wat maakt jou webshop uniek?

Alle planten komen rechtstreeks bij de kweker vandaan! De planten op de webshop heb ik dus zelf uitgezocht bij verschillende kwekers, zo krijg je altijd een verse plant thuisbezorgd!

Wat maakt het ondernemen nou zo leuk?

Ik doe iets wat iets leuk vindt en waar ik passie voor heb! Natuurlijk geeft het ook vrijheid om zelf te bepalen op welke manier je het doet en om bij alle aspecten betrokken te zijn is super interessant en leerzaam! Het gaafste aan het ondernemen vind ik dat als je zelf iets hebt verzonnen en je voert het uit, dat het ook werkt en mensen er blij van worden!

Vertel eens iets leuks wat je hebt meegemaakt met je planten of met een klant.

Het leukste wat ik heb meegemaakt en nog steeds meemaak, is het zien van mensen die super blij worden van de planten die ik kom bezorgen. De blijdschap van mensen geeft mij een goed gevoel en het is voor mij een teken dat m’n idee werkt, super motiverend is dat!

Welk product en/of plant uit je webshop is jou favoriet?

Mijn favoriete plant uit de webshop is de Calathea Makoyana! Deze Calathea heeft een bijzonder blad. Dit komt door haar bleekgroene bladeren en donkere strepen in de vorm van veren, die van binnenuit naar de buitenranden lopen. Ontzettend gaaf om in het echt te zien!

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik ben begonnen met De Plantjesman, nu kan de ideeën die ik al had eindelijk gaan uitwerken!

Wat ben je over 10 jaar aan het doen?

Over 10 jaar hoop ik nog meer ideeën te hebben met planten. Waar ik precies ben over 10 jaar is lastig te zeggen, afgelopen jaar had ik nog geen idee dat ik De Plantjesman zou opstarten en kijk nu eens! Ik heb een eigen website en sta in contact met verschillende kwekers, hoe gaaf is dat.

Al een insectenplaag gehad?

Gelukkig geen insectenplaag gehad, ik heb thuis een aantal planten staan en daar zorg ik ook goed voor!

Welke plantentip moeten wij echt weten?

Elke soort planten hebben hun eigen tips, maar een tip kan ik wel meegeven voor alle planten!
Drink een samen een kopje koffie met je plant, je planten gaan best wel lekker op een scheutje koffie of alleen de koffieprut!

Wat is je ergste plantenblooper? 

Mijn ergste plantenblooper is denk toch wel dat ik een plant vergeten ben water te geven terwijl die in mijn slaapkamer stond, ik dacht nog wat doet mijn plant raar zeg… oeps…

Welke groene plekjes moeten we echt eens bezoeken?

Klinkt misschien cliché maar de Hortus Botanicus, maar er zijn verschillende, zoek eens een andere locatie op! Echt prachtig daar 😉

Wat is je favoriete quote?

“Plants make people happy!”

Wie of wat inspireert jou?

De gesprekken met vrienden, familie of kennissen inspireren mij, iedereen heeft een goed idee of een plan, vaak probeer ik hier mijn eigen twist aan te geven! Wat mij ook inspireert zijn plekken waar ik kom, hierdoor krijg ik op alle vlakken inspiratie!

Waar kunnen we jou vinden?

Je kunt mij vinden op Instagram en Facebook zoek dan even naar @deplantjesman en heb je zin om plantjes te shoppen, check dan even https://www.deplantjesman.nl/

 

Dankjewel Wouter! Superleuk om jou verhaal te lezen!

Ben jij ook een Plantfan en lijkt het je ook leuk om door Mevrouw Monstera geïnterviewd te worden? Stuur dan een berichtje naar mevrouwmonstera@kpnmail.nl en wie weet sta jij de volgende keer hier ook!

Lees ook eens het Plantfan Interview met de Partners in Groen of Crazy Plantlady Tessa!