Plantfan Interview

Plantfan Interview met Tijn van PlantenShop24

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Het was alweer even geleden, maar eindelijk hebben we weer een Plantfan Interview! Deze keer het woord aan Tijn Langenberg, eigenaar van kamerplanten webshop PlantenShop24. Wil je weten wat Tijn z’n favoriete kamerplant is of welke planten blooper hij eens had? Lees dan gauw verder!

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Tijn en in 2021 ben ik begonnen met PlantenShop24. Van origine ben ik Online Marketeer en Website ontwikkelaar, maar heb ik altijd al een passie gehad voor planten. Op dit moment ligt mijn volledige focus op PlantenShop24 en doe ik er alles aan om ervoor te zorgen dat ik de beste kamerplanten en service kan bieden en leveren voor mijn klanten

Plantfan Interview
Asplenium antiquum, Plantfan Intreview

Wat maakt jouw webshop uniek?

Wat PlantenShop24 uniek maakt is dat wij uitsluitend samenwerken met Nederlandse kwekers, die er alles aandoen om hun kamerplanten soorten zo duurzaam mogelijk te kweken. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de kamerplanten maar kort bij ons in het magazijn staan, zodat de doorloop snel is en de kamerplanten in een zo goed mogelijke staat bij de klanten thuis komen. Verder bieden wij ook standaard gratis verzending en verpakken wij de kamerplanten zo goed mogelijk in een speciaal ontwikkelde planten doos zodat ze niet beschadigd raken tijdens het transport.

Wat maakt het ondernemen nou zo leuk?

Wat het ondernemen zo leuk maakt is dat je elke keer weer voor nieuwe uitdagingen komt te staan en hier altijd weer de beste oplossingen voor moet weten te vinden. Daarnaast is voor mij de vrijheid die je kan creëren qua planning en takenlijst het allerbelangrijkste. Verder houd ik ervan om aan iets te bouwen en dit organisch steeds een stapje verder te zien groeien, daar haal ik in mijn ondernemershart denk ik wel de meeste voldoening uit.

Vertel eens iets leuks wat je hebt meegemaakt met je planten of met een klant.

Het leukste vind ik toch wel elke keer als je weer mooie kamerplanten ziet vertrekken richting de klanten en de klanten er ook helemaal 100% tevreden mee zijn. Dat is voor mij wel het allerbelangrijkste doel van PlantenShop24.

Welk product en/of plant uit je webshop is jou favoriet?

Op dit moment is mijn favoriete kamerplant denk ik de Asplenium Antiquum. Omdat het een eenvoudige kamerplant is waar iedereen mee uit de voeten kan, je hem bijna overal kunt neerzetten en deze met de juiste verzorging een mooie glanzende, groene, volle kamerplant kan worden. Naast deze kamerplant zijn de palmen ook een van mijn favorieten omdat ze altijd een beetje een tropisch vakantiegevoel met zich mee brengen.

Waar ben je het meest trots op?

Waar ik het meest trots op ben is dat wij met PlantenShop24 een nette en makkelijk werkende webshop hebben staan waar je eenvoudig kamerplanten kunt bestellen. Daarnaast ben ik ook super trots op ons efficiënte inkoop systeem waardoor wij er alles aan kunnen doen om de beste en mooiste kamerplanten te leveren.

Wat ben je over 10 jaar aan het doen?

Over 10 jaar ben ik nog steeds volgas bezig met PlantenShop24, hebben we een mooi team en is alles flink gegroeid. Dit in zowel de grote als professionaliteit en kwaliteit. Om dit te bereiken heb ik een mooi plan gemaakt die ik hier niet kan delen😉.

Welke planten tip moeten wij echt weten?

Het belangrijkste vind ik dat je een kamerplant naast het uiterlijk het beste kunt uitzoeken op basis van formaat, lichtbehoefte, waterbehoefte en kenmerken. Dit hebben wij bij ons in de webshop zo eenvoudig mogelijk geprobeerd te maken door middel van handige filters. Als je een kamerplant namelijk uitzoekt op de verzorging en ruimte die je de plant kan geven zal deze ook langer mooi en gezond blijven.

Wat is je ergste planten blooper?

Door Citrus kamerplanten in het aanbod van PlantenShop24 te zetten. Deze kamerplanten waren echt verschrikkelijk lastig om goed te kunnen verzenden naar de klanten thuis. Als deze namelijk bezorgd werden waren er elke keer weer een aantal Citrussen afgevallen. Op dit moment hebben wij deze kamerplanten om die reden ook niet meer in het assortiment van PlantenShop24 zitten. Het zorgt er namelijk voor dat wij niet de best mogelijke kwaliteit kunnen leveren die we wel graag zouden willen leveren.

Welke mooie groene plekjes moeten we echt eens bezoeken?

Ik vind het persoonlijk een aanrader om eens een keer langs te gaan bij Royal FloraHolland Visitor Centre in Aalsmeer. Dit is ‘s werelds grootste handelscentrum in bloemen en planten waardoor het super indrukwekkend is om dit een keer in het echt te zien. Zelf ben ik er al regelmatig geweest en sta ik keer op keer weer versteld.

Wie of wat inspireert jou?

Wie mij inspireren zijn de mensen die ik dicht bij me heb staan. Daarnaast haal ik vooral veel motivatie en inspiratie uit andere ondernemers. Door te kijken hoe zij begonnen zijn, problemen hebben aangepakt en naar al die ervaring nu te werk gaan. Daar krijg ik super veel nieuwe ideeën en motivatie van om alles nog beter en professioneler te maken. Verder zijn tevreden klanten voor mij een super grote inspiratiebron.

Wat is je favoriete quote?

Mijn favorite quote is ‘try to fail but never fail to try’. Deze quote is voor mijn ondernemerschap (en ook vaak met andere dingen) een rode draad in alles wat ik doe.

Waar kunnen we jou vinden? 

Je kunt mij vinden op LinkedIn en natuurlijk op PlantenShop24.

Dankjewel Tijn, voor je antwoorden! Wat een goede tip om Royal FloraHolland eens te bezoeken! Ik ben er ook al een paar keer geweest en het is inderdaad zeer indrukwekkend wat je daar allemaal ziet!

Lijkt het jou ook leuk om een Plantfan Interview te doen? Neem dan zeker even contact op!