plantentafel, plantenhoek, plantenstandaards

Stijl je plantenhoek op 1 van deze 6 originele manieren!

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Vind jij het ook al gauw een rommeltje worden met al die verschillende planten overal door je huis? Creëer dan eens een plantenhoek met meerdere kamerplanten bij elkaar Hieronder geef ik je inspiratie hoe je dit op een originele manier kan doen. Zo maak je een echte eyecatcher in huis waar je met veel plezier naar kijkt! Lees gauw verder!

Plantenhoek met pallets

Met pallets kun je ontzettend veel toffe dingen doen, zo ook in je plantenhoek. Een hele simpele manier is om de pallet in je favoriete kleur te schilderen en er wielen onder te schroeven, zodat hij ook nog makkelijk te verplaatsen is. Groepeer op de pallet meerdere kamerplanten in verschillende hoogtes, gebruik een stapel boeken of tijdschriften om hoogteverschillen te maken. Met woonaccessoires maak je het hoekje nog gezelliger. Bedenk van te voren welke kleurencombinatie je mooi vind en houd je hieraan voor een rustig geheel. Bij mij was het groen, zwart en wit in combinatie met hout en naturel accessoires.

plantenhoekje met pallet, plantenhoek, plantcorner
📷 @mevrouwmonstera
plantentafel, plantenhoek, plantenstandaards
📷 @mevrouwmonstera

Een ladekastje in je plantenhoek

Misschien heb je nog een leuk kastje met laadjes of kan je deze ergens op de kop tikken. Het leuke hiervan is dat je de laadjes ook kunt gebruiken om plantjes in te zetten! Dit geeft een ontzettend leuk effect. Op de foto zie je een klein ladekastje, maar je kan dit natuurlijk ook met een groter formaat kast creëren. Als het maar in jou plantenhoek past! Ook leuk zijn kastjes met glas, bijvoorbeeld zo’n ouderwets theekastje die je dan in je favo kleur schildert.

plantentafel, plantenhoek, plantenstandaards
📷 vtwonen
ladekast met plantjes, plantenhoek, plantcorner
📷 Pinterest

Kledingrek als plantenrek

Kledingrekken zijn er in alle soorten en maten. Wel handig is een kledingrek die ook een plateau heeft, zo kan je zowel je hangplanten als kamerplanten in pot hierop stylen. En check ook of je kledingrek oftewel plantenrek wieltjes heeft, handig als je de boel wilt verplaatsen!

plantentafel, plantenhoek, plantenstandaards
📷 @firstthymemom
kledingrek met planten, plantenhoek, plantcorner
📷 Realhomes.com

Stylen met een rond kleed

Natuurlijk kan je je kamerplanten ook gewoon gezellig bij elkaar zetten in een hoekje van je kamer, maar leg er eens een rond vloerkleed onder. Op deze manier krijgt je plantcorner meer aandacht en het ziet er gewoon stijlvoller en rustiger uit.

plantentafel, plantenhoek, plantenstandaards
📷 @instagram
rond kleed met planten, plantenhoek stijlen
@plinka_life

Plantentafels of plantenstandaards

Je ziet ze tegenwoordig overal toffe plantentafeltjes en plantenstandaards. Ook voor ieder interieur is er wel iets te vinden. Hou je van industrieel, dan kies je voor stoere zwarte plantentafeltjes van staal, maar ben je meer van het landelijke, dan is er ook genoeg keuze in hout of bamboe. Verzamel meerdere standaards of tafeltjes in dezelfde stijl en in verschillende hoogtes om een een origineel plantenhoekje te maken. Kies ook bijvoorbeeld voor alle potten in 1 kleur voor een rustig geheel.

Ook leuk zijn de retro planttafeltjes (piedestal) die onze oma’s vroeger hadden, schilder ze voor 1 geheel in dezelfde kleur en groepeer ze bij elkaar met je favoriete kamerplanten erop.

plantentafel, plantenhoek, plantenstandaards
📷 @key.largo.vintage
plantenstandaards industrieel, plantenhoek, plantcorner
📷 Loods5

Creatief met betonblokken

Een andere originele manier is een planthoekje maken met bijvoorbeeld (cellen)betonblokken of holle stenen zoals op de foto. Stapel de stenen zo dat je verschillende hoogtes heb. Stijl je kamerplanten hierop en klaar is je originele plantenhoek!

plantentafel, plantenhoek
📷 @olivra.houseplants
plantjes in betonblokken, plantenhoek, plantcorner
📷 decoist.com
Ik hoop dat ik je zo wat inspiratie heb kunnen geven om aan de slag te gaan met je eigen plantenhoek! Weet je zelf nog een andere originele manier? Let me know!

Kan je nog wel meer inspiratie gebruiken om je kamerplanten te stylen op bijvoorbeeld je slaapkamer? Lees dan eens deze blog!

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.