Pilea peperomioides

Top 10 meest populaire kamerplanten op Instagram in 2020

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Ik was zelf wel benieuwd welke kamerplanten nou eigenlijk het meest populair waren in het afgelopen jaar. Op Instagram kan je dit heel goed uitzoeken door te kijken welke kamerplanten de meeste hashtags hebben. Ik ging op onderzoek uit en maakte een top 10 van de meest populaire kamerplanten op Instagram in 2020!

1. Monstera deliciosa

Op nummer 1 mijn favoriet, de Monstera deliciosa! Niet alleen mijn favoriet dus! Tja, het is ook echt een unieke plant met zijn mooie bladeren, een echte eyecatcher! En ook nog eens makkelijk te verzorgen.

Monstera deliciosa, populaire kamerplanten, Gatenplant, Swiss Cheese plant
Monstera deliciosa te koop bij Plantje.nl
2. Pilea peperomioides

Dit fijne plantje heeft een comeback gemaakt, want in de jaren 70 was hij al hip, de Pannenkoekenplant! Een echte retro plant dus! Hij is ook erg geliefd omdat hij zo makkelijk te stekken is, door alle baby’s die er vanzelf bij groeien!

Pilea peperomioides te koop bij Plantenwinkel.nl
3. Monstera adansonii

Het kleine broertje van de Monstera deliciosa, de Monstera adansonii staat op de 3e plaats! Zijn bijnaam is Monkey mask en het leuke is je kan hem laten klimmen of laten hangen, wat jij wilt!

Monstera adansonii, Monkey Mask, populaire kamerplant, top 10, Instagram
Monstera adansonii van Greenbubble te koop bij bol.com

4. Ficus elastica

Ook de Ficus elastica aka Rubberplant is een zeer graag geziene groene gast, waarschijnlijk omdat hij zo makkelijk om te verzorgen is!

Ficus elastica te koop bij Plantenwinkel.nl
5. Aloë vera

Op nummer 5 de Aloë vera, ook wel Wonderplant genoemd! In Mediterrane landen zie je deze plant niet alleen in de woonkamer, maar ook in tuinen of in de natuur. Geen wonder dat hij populair is dus!

Aloë vera te koop via bol.com

6. Ficus lyrata

Grote kamerplanten zijn hip in 2020, zo ook de Ficus lyrata (Vioolbladplant) die dus ook een aardig formaat kan krijgen! In niet alleen voor thuis, maar ook op kantoor is hij populair, waar hij zorgt voor een fijn, groen sfeertje!

Ficus lyrata, Vioolbladplant, top 10, Instagram
Ficus lyrata van Bloomique te koop bij bol.com

7. Begonia maculata

Een kamerplant die erg in populariteit is gestegen is de Stippenplant! De bladeren zijn een kunstwerk op zich en zeg nou zelf die stippen daar word je toch hartstikke vrolijk van!

Begonia maculata te koop via Plantenwinkel.nl
8. Ceropegia woodii

Gelukkig ook nog een echte hangplant in het rijtje, het Chinees Lantaarnplantje! Deze is natuurlijk popiejopie om de schattige hartvormige blaadjes aan de meterslange ranken!

Ceropegia woodii, Chinees Lantaarnplantje, String of Hearts
Cerpegia woodii te koop bij Plantje.nl

In deze blog lees je meer over deze hangplant vol liefde!

 
9. Philodendron pink princess

Steeds populairder worden ook variegated kamerplanten, planten met gele of witte vlekken. Bij de Philodendron pink princess zijn deze vlek roze! Hoe bijzonder!

Philodendron pink princess te koop via bol.com

10. Calathea orbifolia

En de laatste in deze top 10 meest populaire kamerplanten op Instagram in 2020 is de Calathea orbifolia! Calathea’s zijn er in vele soorten, maar deze is het meest favoriet en dat is ook niet gek met die schitterende bladeren van hem!

Calathea orbifolia te koop bij Plantje.nl

 

En? Hoeveel van deze graag geziene groene vrienden heb jij in huis? Hier in huis kun je er 6 vinden, natuurlijk de Monstera deliciosa, maar ook een adansonii, als is dat nog een stekje. Een Aloë vera, Begonia maculata, Ceropegia woodii en natuurlijk een Pilea! Het gaat er mij geen eens om dat ze populair zijn, ze zijn gewoon leuk en ook nog eens allemaal makkelijk om te verzorgen! Ik ben benieuwd welke jij hebt!

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.