Monstera deliciosa

Budgettip: Waar koop je goedkope kamerplanten?

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Helaas is het hebben van kamerplanten geen goedkope hobby! Zeker niet als je graag een hele jungle bij elkaar verzameld! Laat je hierdoor zeker niet tegenhouden, want toch zijn er zeker wel manieren om je kamerplanten hobby betaalbaar te houden. Hieronder geef ik je 5 tips.

Plantenasiel

Breng eens een bezoekje aan een plantenasiel. Een plantenasiel?? Ja, serieus die bestaan! Hier worden planten opgevangen en goed verzorgt, als die eenmaal goed aangesterkt zijn kan jij zo’n plant adopteren voor een klein bedrag. Hier vind je een overzicht van alle plantenasiels in Nederland en België.

aronskelk, calla, kamerplant, urbanjungle, kerstboom eruit, betaalbare kamerplanten erin
 
Marktplaats

Ook op Marktplaats worden regelmatig planten en stekjes aangeboden. Tip: maak een zoekopdracht aan, zodat je dus een berichtje krijgt als er weer planten aangeboden worden! Ik kocht zelfs eens een plantentafeltje en kreeg de plant er gratis bij!

plantenhoek, hersthoorn, asparagus, kamerplant, urbanjungle, kerstboom eruit, betaalbare kamerplanten erin
 
Ruilen

Waarom zou je geen planten ruilen? Misschien is je vriendin, tante of buurvrouw wel uitgekeken op haar plant. Als je een goede ruil doet heb je bovendien dus allebei weer iets nieuws! Weet je niemand? Misschien is dan een berichtje op Facebook een idee of kijk eens op Facebook bij ruil- en verkoophoeken. Er zit er vast en zeker 1 bij die in jou buurt is! 

Ook heb je een hele leuke app om plantjes en stekjes te ruilen: stek.app. Je kan gratis een account aanmaken. Heb je nog niks om te ruilen? Geen probleem, veel stekjes worden ook gratis weggegeven. En heel handig is dat je wekelijks op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste binnenkomers.

Supermarkt

Toch liever een nieuwe plant? Misschien kun je eens kijken bij de Lidl of Aldi of andere supermarkten, daar hebben ze ook regelmatig leuke plantjes staan voor leuke prijzen!

monstera, monstera deliciosa, kamerplant, urbanjungle, kerstboom eruit, betaalbare kamerplanten erin
 
Kwekerij

Zelf werk ik bij een kwekerij, die ook een winkeltje erbij heeft waar je voordelig een plant kan kopen. Kijk dus of er een kamerplantenkwekerij bij jou in de buurt is en vraag of ze ook aan huis kamerplanten verkopen.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips om toch op een goedkope manier kamerplanten te kunnen scoren!

Wil je liever online kamerplanten shoppen? Kijk dan hier voor 10 fijne kamerplanten webshops!