10x favoriete webshops voor het shoppen van kamerplanten

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Waarom zou je tegenwoordig nog gaan lopen sjouwen met grote kamerplanten en bijpassende potten als je dit alles ook online kan doen! Met een paar keer klikken shop je jouw favoriete plant in je virtuele winkelmand en de pakketbezorger brengt hem tot aan je deur wanneer het jou uitkomt, veel handiger! Ik maakte een lijstje met 10 fijne kamerplanten webshops waar jij je plantencollectie kan uitbreiden.

1. Plantje.nl

Een groot voordeel van shoppen bij Plantje.nl is dat jouw planten rechtstreeks bij een tuinderij of kwekerij worden ingekocht. Alle planten zijn dus knettervers en in topconditie en staan niet al dagen of weken in een winkel of tuincentrum. Een plant cadeau geven aan iemand kan ook, leuk alternatief voor een bosje bloemen! Een ontzettend leuk initiatief van Plantje.nl is bijvoorbeeld ook de Groene Kneusjes Box, in deze blog lees je daar meer over.

kamerplanten, webshops, online planten shoppen, plantje.nl

Neem hier een kijkje bij Plantje.nl

2. Plantsome

Plantsome heeft een hele handige app die jou waarschuwt wanneer je plantjes dorst hebben en via deze app kan je ook zoals hun dat zeggen ‘groene amigo’s’ bestellen. Alle planten hebben leuke namen zoals Snico (Strelitzia nicolai) en Howerd (Howea). Verpakken doen ze met alle liefde in hun speciale verpakkingen, zodat je plantjes zonder schade bezorgd kunnen worden.

Plantsome

Check de toffe webshop van Plantsome hier!

3. Groen in huis

Elke zaterdagavond wordt de website van Groen in Huis aangevuld door Stephanie met nieuwe bijzondere en exclusieve planten. Meld je aan via Facebook en je krijgt als eerste de new plant update. En wees snel, want de mooiste exemplaren zijn zo uitverkocht! Ook leuk, je kan punten sparen voor korting!

groen in huis, webshop, kamerplanten, online

Gauw kijken bij Groen in huis! Klik hier!

Plantstyling inspiratie nodig? In deze blog vind je heel veel inspiratie voor je badkamer!

4. Kek Jekkie

Bij Kek Jekkie verkopen ze allerlei soorten planten, van stekjes tot zeldzame aroïden! Constant zijn Thijs en Nina op zoek naar nieuwe, fantastische planten. Wat begon als hobby op Thijs zijn kamertje is nu uitgegroeid tot een volwaardige webshop & winkel. De plantjes die je bij hun besteld worden met zorg uitgekozen en verpakt.

Thijs en Nina van Kek Jekkie

Op zoek naar iets bijzonders? Check de webshop van Kek Jekkie hier!

5. Home Meets Nature

De meeste kamerplanten worden bij Home Meets Nature niet uit voorraad geleverd, maar zijn afkomstige uit eigen kwekerij die zich bevinden in ‘s wereld grootste glastuingebied, het Westland. Kamerplanten die ze niet zelf kweken halen ze bij hun collega buren. Als vers van de kweker dus! Naast kamerplanten hebben ze ook een uitgebreide collectie planten op hydrocultuur.

Klik hier om de collectie van Home Meets Nature te bewonderen!

6. PLNTS.com

Naast grote kamerplanten verkoopt PLNTS.com ook heel veel populaire babyplantjes! Want hoe leuk is het namelijk om je eigen schattige plantje te zien opgroeien. Omdat zelf kweken en stekken weer helemaal hip is, terwijl de keuze in stekjes maar best beperkt is, hebben ze deze webshop opgericht vol met professionele stekjes.

plnts.com, kamerplanten, online, shoppen

Ook zo’n schattig stekje? Kijk dan hier bij PLNTS.com!

7. Casa Botanica

Angela van Casa Botanica maakte van haar droom werkelijkheid en laat ons door haar kamerplanten webshops kennis maken met de meest bijzonder kamerplanten. Graag gaat ze voor jou bij kwekerijen op zoek naar de mooiste en bijzonderste planten. Heb je geen idee hoe je je plant moet verzorgen, vraag het gerust en je krijgt gratis advies! Sinds 2021 wordt een vast bedrag per order geschonken aan Stichting Adopteer Regenwoud voor bescherming en behoud van het prachtige tropisch regenwoud in Costa Rica!

monstera thai constellation, casa botanica, kamerplanten webshop

Bezoek hier de webshop van Casa Botanica!

8. Fleur.nl

Kamerplanten, kantoorplanten, tuinplanten, keuze genoeg bij Fleur.nl! Heel handig is de opmaakservice, als je een plant en pot besteld kunnen je ervoor kiezen om je plant op te laten maken in je bestelde sierpot, handig! De pot wordt eerst opgevuld met hydrokorrels en daarna met turfvrije potgrond.

Aglaonema Christina

Fleur.nl een bezoekje brengen? Klik hier!

9. Plantenwinkel.nl

Bij de Plantenwinkel.nl  vind je niet alleen een zeer uitgebreide plantencollectie, maar kan je ook terecht voor veel keuze aan bloempotten en ook allerlei handige gadgets voor het verzorgen van je groene vriendjes. Ook allerlei soorten potgrond en substraat kun je hier online bestellen. Kortom een zeer uitgebreide webshop voor de kamerplanten- maar ook tuinplantenliefhebber!

plantenwinkel.nl

Gauw checken die webshop! Klik hier om naar Plantenwinkel.nl te gaan

10. Sprinklr

Bij Sprinklr koop je duurzaam groen, want helaas worden lang niet alle planten gekweekt zonder gif. De kamerplantenkwekers waar Sprinklr inkoopt zijn voorlopers op het gebied van preventieve biologische bestrijding. In Nederland zijn er helaas nog maar weinig biologische kamerplantenkwekers, evenzo is dat wel hun droom! Daarnaast hebben ze ook toffe planten pakketten!

ficus, rubberplant, sprinklr, webshop, kamerplanten, online shoppen

Wil je liever een duurzame plant? Neem een kijkje bij Sprinklr!

Natuurlijk zijn er nog veel meer kamerplanten webshops op het world wide web, maar met sommige van deze heb ik zelf goede ervaringen en over de andere hoor en lees ik alleen maar positieve dingen! Daarom deze 10 kamerplanten webshops! Heb jij al eens een groene vriend online besteld?

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.