stekstation, stekken, stekken op water, stekjes, propagation station

5 Manieren om je stekjes op water mooi te stylen

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Hoe leuk zijn stekjes op water! Ik heb de smaak te pakken! Er zijn dus plantjes die je kan stekken door er stengels of bladeren van in het water te zetten, in het water groeien er dan worteltjes aan. Natuurlijk is het het leukst als je deze stekjes in glazen vaasjes zet zodat je het groeiproces goed kunt volgen. Laatst mocht ik bij vrienden van ons een stukje van hun Pilea Depressa afknippen, deze zette ik in een glazen vaasje en na een paar weken groeien er al miniwortels aan! Als er flink wat wortels aan gegroeid zijn kan deze Pilea in het voorjaar in de potgrond. En dan heb je er een gratis plantje bij. En dit plantje herinnerd mij natuurlijk weer aan onze vrienden.

Maar hartstikke leuk natuurlijk dat stekken in al die vaasjes en glaasjes en potjes, maar dat is weer zo’n allegaartje in je vensterbank en daar word ik dan weer niet blij van. Tja, het oog wil ook wat hé! Dus ging ik Pinterest en Instagram afstruinen voor stylingtips en inspiratie om toch op een stylish manier te stekken. En ik kwam superleuke ideeën tegen! Ik dacht die ideeën ga ik met jullie delen in m’n blog! Hier zijn 5 stylingtips voor stekjes op water!

1. Reageerbuisjes aan de muur

Wat je veel ziet is dat er reageerbuisjes oftewel test tubes gebruikt worden, zeker voor de wat kleinere blaadjes en stengeltjes is dit hartstikke handig.

De foto hieronder is van de Vintage Revivals en is een DIY project. De reageerbuisjes zitten met magneetjes bevestigd aan de houten rondjes.

vaasjes, stekjes, hydroponie, stekstation, reageerbuisjes, test tubes, propagation station
Foto Vintage Revivals

Of doe net als Rachelle van de blog Huiswaarts, zij maakte een stekrek van een wandrek en reageerbuisjes. Op haar blog lees je hoe je hem maakt! Leuk idee als je nog een muur vrij hebt waar veel licht komt!

Foto Huiswaarts

Zelf maakte ik een stekbord! Wil je weten hoe je hem maakt? Ik leg je hier alles stap voor stap uit!

stekbord, stekjes, stekken op water

2.  Stekstation aan de muur

In style stekken kan je ook met dit toffe stekstation voor aan de muur. Ook leuk om meerdere boven elkaar te hangen! Deze zijn te koop bij Sporenursery, maar als je handig bent of iemand kent die handig is dan is zo’n stekstation ook makkelijk zelf te maken.😉

stylingtips, vaasjes, stekjes, hydroponie, stekstation, reageerbuisjes, test tubes, propagation station


3.  Reageerbuisjes aan een wandrek

Ook dit is een erg leuke manier om reageerbuisjes of vaasjes met stekjes op te hangen! Deze foto vond ik op Amazon.nl en deze toffe vaasjes kan je ook hier bestellen!

Toffe hangvaasjes via bol.com
4. Stekstation voor in de vensterbank

Dit houten stekstation oftewel propagation station voor in de vensterbank is een DIY project van By Brittany Goldwyn met maar liefst 10 reageerbuisjes! Je kan zo’n stekstation natuurlijk zo groot of klein maken als je wilt. Even je vensterbank opmeten en aan de slag maar! Losse reageerbuisjes vind je o.a. bij bol.com

vaasjes, stekjes, hydroponie, stekstation, reageerbuisjes, test tubes, propagation station
Foto By Brittany Goldwyn

Deze leukerd in industriële stijl vond ik op Instagram @bokkyshome. Zij vond hem bij de kringloop.

stylingtips, vaasjes, stekjes, hydroponie, stekstation, reageerbuisjes, test tubes, propagation station
Foto @bokkyshome

Dit modelletje is niet alleen leuk voor in de vensterbank, maar ook voor op tafel! Als het maar licht genoeg staat! Verkrijgbaar bij bol.com

Happy Circle ontwierp een stekplateau Happy Stekky, met daarop 7 glazen reageerbuisje in verschillende hoogtes. Dit toffe plateau kan je los op een tafeltje neerzetten, maar best ook perfect in de Happy Circle baby hanger. Zo maak je van je stekjes een eyecatcher! Heb je geen stekjes? Zet er dan losse bloemetjes in of maak een droogboeketje, helemaal hip!

Stekplateau Happy Stekky verkrijgbaar bij Happy Circle


5. Losse vaasjes

Natuurlijk kan je ook losse vaasje neerzetten, als je allemaal dezelfde pakt creëer je ook een mooi geheel. Vaasjes met draadstaal als op de foto hieronder heb ik gezien bij Intratuin. Deze passen ook mooi bij de industriële woonstijl. Of voor een wat natuurlijke uitstraling heb je ook reageerbuisjes op een houtenvoetje, zet ze strak op een rij of in een groepje, kan allemaal!

stylingtips, stekken op water, vaasjes, hydroponie,
Foto @thebrotanicals

Reageerbuisjes op houten voet via bol.com

Gek, als ik dan deze foto zie van @steklab op Instagram vind ik dit ook wel mooi staan, ondanks dat het verschillende vaasjes zijn! Het is maar net hoe het in jou interieur past. Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren met deze stylingtips voor je stekjes op water!

Foto @steklab

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.