Yucca

Maak een statement met een kamerboom in huis!

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Ik hoor je al denken….een kamerboom? Je gaat toch geen boom in huis zetten? Ik bedoel dan ook geen echte boom, maar een stoere, indrukwekkende kamerplant op stam! Dat is eens een keer wat anders als een groepje kamerplanten bij elkaar. (waar natuurlijk ook zeker niks mis mee is). Maar ja, met zo’n joekel heb je natuurlijk wel gelijk een statement in huis!

Er zijn dus een aantal kamerplanten die gekweekt zijn als boom voor binnen, een huisboom! Heb jij wel plek in huis voor zo’n huisboom? Kijk dan eens in deze lijst of er iets voor jou bij zit!

Pachira aquatica (Geldboom)

Geldboom of Watercacao zijn ook wel namen die gebruikt worden voor de Pachira aquatica. Geld groeit helaas niet aan deze kamerboom, maar in Azië staat hij wel symbool voor geluk. De gevlochten stam maakt van deze kamerboom een echte eyecatcher! Gelukkig is hij heel makkelijk te verzorgen. Geef eens in de 3 weken een plons water, zet hem op een halfschaduw plekje en deze knapperd is happy!

Pachira aquatica
Geldboom
 
Beaucarnea

Een echte stoere huisboom is toch wel de Beaucarnea oftewel Olifantspoot. De dikke poot die de plant zo stoer maakt is erg handig, hierin slaat hij namelijk water op. Hij kan dus een tijdje droog staan. Graag een zonnig of halfschaduw plekje. Omdat hij maar heel langzaam groeit is verpotten vaak niet nodig, check de potgrond eens zo nu en dan. Als je erg veel wortels ziet is het tijd voor een verpotsessie!

Beaucarnea
Olifantspoot
 
Ficus benghalensis

Een populaire kamerplant is de Ficus, er zijn meerdere soorten Ficussen waaronder ook een kamerboom, de Ficus benghalensis. In de natuur kunnen ze wel 30 meter hoog worden, maar in de woonkamer zal dit niet zo snel gebeuren. Plaats hem hem op een lekkere lichte plek, paar uurtjes zon mag ook. Ga hem niet steeds verhuizen, daar houden Ficussen echt niet van. De potgrond mag lichtvochtig zijn, niet te veel uit laten drogen. Beter geef je meerdere keren een scheutje, dan eens in de week een grote plens.

Ficus benghalensis
Wurgvijg
 
Yucca elephantipes

Vergeet jij je kamerplanten altijd water te geven? Dan is de Yucca elephantipes de ideale plant voor jou! Tussen de watergeef beurten door mag de potgrond gerust opdrogen. Voorkom sowieso dat hij te nat staat. Deze kamerboom heeft veel licht nodig, ook zonnestralen vindt hij heerlijk. In de zomer kan je hem zelfs buiten zetten.

Yucca elephantipes
Palmlelie
 
Polyscias fabian

Een andere kamerplant die ook op een boompje lijkt is de Polyscias fabian aka Aralia. Hij ziet er stoer uit, maar is eigenlijk best wel gevoelig. Zo houdt hij niet van verhuizen en van teveel temperatuurverschillen. Zet hem op een plekje met veel indirect (zon)licht en geef regelmatig kleine beetjes water zodat de potgrond lichtvochtig blijft. Sproeien? Ja, heerlijk!

Polyscias fabian
Aralia
 
Dracaena marginata

De Dracaena marginata is een vrij makkelijk te onderhouden kamerboom en kan best een stootje hebben. De potgrond mag gerust opdrogen tussen de gietbeurten door en hij staat graag op een lichte plek met een paar uurtjes zonlicht. Heerlijk toch zo’n makkelijke plant!

Dracaena marginata
Drakenbloedboom

 

Zelf heb ik nog geen huisboom in m’n plantencollectie, maar deze staat zeker op de wishlist! Zo’n stoere Olifantspoot zou ik graag nog eens toevoegen! Ik hoop dat je na het lezen van deze blog fijn inspiratie hebt opgedaan voor een mooie kamerboom. Welke is jouw favoriet?

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.