thuiswerken, rustgevende planten

Ga voor een fijne thuiswerkplek met deze 6 rustgevende kamerplanten!

Geschreven door:
Geschreven door:

Mevrouw Monstera

Ben jij ook aan het thuiswerken? Hoe fijn is het dan om kamerplanten in huis te hebben die rustgevend zijn en zorgen voor schone lucht in huis! Ook wordt je productiever en kan je je beter concentreren met wat groene vrienden om je heen! In deze blog lees je waarom en welke rustgevende kamerplanten je nodig hebt voor een fijne thuiswerkplek.

Het is echt geen fabeltje, er is zelfs onderzoek naar gedaan door NASA himself! De NASA Clean Air Study. Er zijn namelijk verschillende soorten stoffen en gassen in je huis waar je helemaal geen erg van hebt en die slecht zijn voor onze gezondheid. Neem bijvoorbeeld formaldehyde, dit zit in veel meubels verwerkt en benzeen zit in plastic, verf en pesticiden. Dit wil je niet de hele dag inademen!

Een schone lucht in huis is hartstikke belangrijk, helemaal nu we veel thuiswerken. Uit het onderzoek van NASA blijkt ook dat luchtzuiverende planten een kalmerend effect geven en dus stress verlagen! Hebben dus die luchtzuiverende plant! En je hoeft echt geen huis of kantoor vol te zetten, 1 plant per 10 m2 heeft al effect. En heb je geen groene vingers? Er zitten er ook hele makkelijke planten bij!

Ik ga ze niet allemaal opnoemen, want het is best een aardig lijstje. De leukste en bekendste heb ik er tussen uit gepikt.

Spathiphyllum

De Spathiphyllum, beter bekend als Lepelplant of Vredeslelie, deze groene vriend is een echte krachtpatser! Hij is namelijk een van de weinige planten die de meeste voorkomende giftige gassen en stoffen kan verwijderen! Qua verzorging is hij niet de moeilijkste, 1x per week water en een plekje in de halfschaduw is ideaal. Als je goed voor hem zorgt krijgt hij in het voorjaar en de zomer bloemen die op….je raad het nooit….lepeltjes lijken!

Spathiphyllum
Lepelplant | Hoogte incl. pot 100 cm
Sansevieria

Gaan bij jou alle plantjes dood, maar wil je wel graag zo’n luchtzuiver in huis? Dan moet je de Vrouwentong hebben, zoals deze ook wel genoemd wordt! Hij is ook ideaal als slaapkamerplant, want als een van de weinige planten zet hij ook ‘s nachts CO2 om in zuurstof. De meeste planten doen dit alleen overdag. Veel verzorging heeft hij niet nodig, laat de grond gerust opdrogen tussen de gietbeurten door. Donker, licht, warm, koud het maakt deze kanjer niks uit!

Sansevieria zeylanica
Vrouwentong | Hoogte incl. pot 60 cm
Dracaena

NASA onderzocht meerdere soorten Dracaena’s zoals de marginata en de fragrans. En ze zuiveren bijzonder goed de lucht in jouw huis. Ook deze plant is makkelijk in de verzorging, liever te weinig dan te veel water en wat schaduw kan helemaal geen kwaad.

Dracaena marginata
Drakenbloedboom | Hoogte incl. pot 110 cm
Chlorophytum

De Graslelie aka Spinnenplant is een behoorlijk populair plantje en blijkt dus ook een kanjer in luchtverfrissing! Hij is zeker niet de moeilijkste, maar heeft wel wat aandacht nodig. Zet hem lekker licht, zonder direct zonlicht en geef 2x per week water.

 
Chlorophytum comosum
Graslelie | Hoogte incl. pot 25 cm
Hedera helix

Wie kent hem niet, de Klimop! Meestal zien we deze plant in veel tuinen, maar hij is ook geknipt als hangplant voor binnen. Hij zuivert o.a. benzeen, xyleen en formaldehyde. Een donker plekje is geen probleem voor deze luchtverfrisser, maar ze hebben uiteraard wel wat daglicht nodig. Geef 1 keer in de week een flinke scheut water.

Hedera helix
Klimop | Hoogte incl. pot 60 cm
Dypsis lutescens

Ook deze kennen we allemaal wel, de Arecapalm of Goudpalm. Je ziet ze vooral in veel kantoren en dat is dus niet voor niets! Met deze plant waan je je eigen op een tropisch eiland! De verzorging is heel anders als bovengenoemde planten. Hij heeft namelijk graag lauw water, geef hem vaker een beetje dan ineens een hele plons. Besproeid worden vindt hij ook heerlijk (met lauw water dus)! Graag veel licht, maar niet teveel direct zonlicht.

 
Dypsis lutescens
Goudpalm | Hoogte incl. pot 100 cm

Er zijn nog veel meer luchtzuiverende en dus rustgevende kamerplanten die ideaal zijn voor je thuiswerkplek, zoals de Aloë vera, de Ficus benjamina en de Rhapis excelsa. Als je er meer over wilt weten kijk dan zeker even naar de NASA Clean Air Study. Natuurlijk is het ook slim om ook gewoon af en toe je raam open te zetten, dat heeft waarschijnlijk meer positief effect dan welke kamerplant ook.

Bij Plantje.nl verkopen ze ook de Groene Thuiswerk Box, in deze box zitten 4 makkelijke kamerplanten en 1 verrassingsplant. In 1 klap een gezellig thuiskantoor!

Uit andere onderzoeken blijkt ook dat kamerplanten zorgen voor meer productiviteit, verbetering van je concentratie en stress verlagend zijn! Dat zijn toch een hoop voordelen op een rijtje! Dus als jij graag een fijne thuiswerkplek wilt zou ik zeker 1 van deze rustgevende kamerplanten in huis halen!

Twijfel je een beetje over online planten bestellen? In deze blog lees je mijn ervaring!

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.